De ce are peneleu’ șase șomeri în lista pentru CL Focșani? Și ceva despre uzurparea de calități oficiale

19
7129


Zilele trecute, o focșăneancă ne povestea cum s-a trezit la poartă cu o duduie ce dorea să-i povestească verzi și uscate despre peneleu. Focșăneanca tot încerca să-i explice că nu o interesează politica, i-a spus că da, va vota, dar chiar nu era cazul… Duduia insista însă și din una în alta i-a înmânat focșănencei o carte de vizită pe care, pe o parte, scria numele duduii și dedesubt consilier local, iar pe partea cealaltă era trecut numele catindatului și dedesubt scria primar. Acuma, ce să zicem… Cităm și noi din Codul Penal. Ia să vedem: Noul Cod Penal, CAPITOLUL I Infracțiuni contra autorității, Art. 258 Uzurparea de calități oficiale, (1) Folosirea fără drept a unei calități oficiale care implică exercițiul autorității de stat, însoțită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.     Bine, exagerăm puțin, duduia n-a făcut decât să împartă niște cărți de vizită. Sau nu exagerăm?
    Oricum, respectiva părea să duduie, din câte ne povestea focșăneanca, dar nu din cauza multitudinii de gânduri, idei și informații. Spunem asta și în condițiile în care considera că un argument în favoarea peneleului portocaliu ar fi să spună că ea e… șomeră cu diplomă. Mă scuzi, duduie, în cazul în care citești asta, voi ăștia de dreapta, mai deschideți și voi un manual de științe politice, mai puneți-vă la curent cu ce înseamnă doctrinele, mai vezi cum e cu liberalismul căruia nu-i place asistența socială și care nu permite intervenția sistemului (a se citi statului) pe piața muncii sau de capital. Așa că, dacă tot ești de dreapta, de ce vrei loc de muncă la stat? De ce vrei să trăiești din banul public? Unde e spiritul antreprenorial al îndârjiților neintervenționiști peneliști? Te-am pierdut? Probabil…
    Dar dacă tot am ajuns aici… pe lângă tine, duduie, încă cinci peneliști șomeri cu diplomă vor să intre în Consiliul Local. Știu că e probabil greu, așa că o să te ajut. În total sunteți ȘASE! Cum așa?! Că doar sunteți penelisto-pedeliști, vă lăudați cu dreapta… Și-acum ce faceți?! Întindeți mâna cealaltă ca să primiți indemnizația de consilier local? Păi, e frumos? Ce încredere să aibă focșănenii în niște oameni care le promit raiul economic pe pământ, care se bat cu pumnii în piept că se pricep la afaceri, câtă vreme voi tăiați frunză la câini. Fără ocupație… Așa scrie în dreptul vostru… Nu, nu e o rușine să fii șomer. Oricine poate fi pus într-o asemenea situație la un moment dat în viață. Dar e rușine să te lauzi cu talentul de afacerist, de dezvoltator economic, iar tu să n-ai o ocupație, un loc de muncă unde să fi demonstrat că poți să faci ceea ce promiți.
    În orice caz… după cum chiar catindatul vostru a anticipat… locul III!
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here