Mr. Blues al României va concerta la Ateneul Popular

0
6422


Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani va găzdui joi, 12 mai, la ora 19.00, un concert de blues și jazz susținut de AG Weinberger, considerat Mr. Blues al României. „Deținătorul celor 7 selecții pentru nominalizare la Premiile Grammy, cel ce a introdus muzica Blues cântată live în România, decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler (2011), AG Weinberger vă propune o sesiune muzicală excepțională, o seară de blues și jazz în spiritul celor mai cuceritoare piese ce au facut deliciul secolului XX. Considerat de către critici Mr. Blues al României, iar de către B.B. King «un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă», el își continuă misiunea sa cu același zel, cu aceeași pasiune și credintă pentru a impune muzica bună în viața culturală din România. Anul acesta, concertele sale poartă titlul generic GRINGO DE ROMÂNIA, iar piesele aduse în fața publicului stau sub semnul celor de colecție, rar auzite, o selecție unică de bijuterii muzicale, pe care în Romania doar AG Weinberger le cântă”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre. Biletele se găsesc la Agenția de bilete a Ateneului Popular, iar informații suplimentare pot fi aflate la telefon 0724.815.134.
    AG Weinberger este deținătorul Premiului pentru „Cel mai bun artist de blues al anului 2015” și al Premiului pentru „Cel mai bun album de blues al anului 2015 – Mighty Business”. Chitarist de excepție, vocalist, interpret la muzicuță, producător și realizator de emisiuni radio și TV, producător de albume, el este o certă autoritate în domeniu. Atitudinea și gândirea despre viață îl definesc ca fiind „întâiul misionar al muzicii Blues”, fiind supranumit de către critica de specialiate Mr. Blues al României. În 1998 este invitat la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare. În mai 2000, pleacă „în exil cultural” în Statele Unite, intrând astfel în marea competiție a pieței muzicale din America. În noiembrie 2003, AG Weinberger s-a întors acasă învingător semnând un contract cu o Casă de Discuri americană, Heart And Soul Records.
Nashville Calling, întâiul album american semnat AG Weinberger, a fost înregistrat între noiembrie 2004 și aprilie 2005, la Nashville, TN. „«Nashville Calling», întâiul album american semnat AG Weinberger, a fost înregistrat între noiembrie 2004 și aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy, pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din România care a atins o astfel de performanță artistică la nivel mondial. În 2011 a fost realizatorul și gazda emisiunii «Acadeaua – cea mai dulce emisiune», difuzată în fiecare duminică seara pe TVR2. Tot în 2011 a fost decorat cu «Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler», de către Președinția României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită și pentru eforturile constante de a descoperi și de a promova noi talente”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here