GALERIE FOTO : Măști în loc de diplome la „carnavalul altfel“

0
542


Ateneul Popular „Maior Ghe. Pastia” din Focșani a găzduit prima întâlnire a…  copilăriei. Gazdele, Clubul de Engleză Focșani, împreună cu invitații, respectiv  grădinițele din Gugești, nr.11, 16 și 21 din Focșani, Școala Milcovul, Biblioteca Publică Năruja și Centrul de Limbă Franceză Focșani, au avut o zi altfel.
Aproape 200 de copii au urcat în ritmul picăturilor de ploaie pe scena neîncăpătoare a Ateneului, fiind voioși, visători și plini de viață. A fost o sărbătoare cu poezie, cântec și teatru în engleză, franceză, română, cu dans popular, clasic ori  modern, dar nu a lipsit nici zumba sau artă populară, prin prezența maeștrilor încondeietori de ouă de la Năruja, sub îndrumarea bibliotecarei Adriana Bratie. Toți cei prezenți au fost primiți de voluntarii evenimentului cu zâmbete și cu câte o dulce felie de cozonac proaspăt. Micuții concurenți au performat, primind la final câte o mască de participare, în locul clasicei diplome, căci carnavalul a fost… altfel.
Micuții încondeietori de ouă au făcut rând pentru a deprinde din frumusețea tradiției vrâncenești, iar la final au fost răsplătiți cu un „Certificat de încondeietor”. „Mai avem de lucrat pentru o societate și o mentalitate altfel, însă cu strădanie și răbdare din partea unei noi generații de dascăli și îndrumători, cu sprijinul și înțelegerea părinților, nimic nu este imposibil. Copiii sunt cei care «copiază» ceea ce le oferim spre a crește, așa că depinde doar de noi cum îi vom avea”, a declarat Marilena Șerbănuț, unul dintre organizatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here