Filmul „Soy Nero” a câștigat Marele Premiu al Festivalului Internațional de Film București, ediția a XII-a

0
626


Lungmetrajul „Soy Nero”, în regia lui Rafi Pitts, a câștigat Marele premiu al celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional de Film București (BIFF), în cadrul unei gale ce a avut loc sâmbătă la Cinema Elvira Popescu din Capitală. 
Forța artistică a poveștii, care a reușit să depășească prin mesajul ei granițele spațiale și temporale, vorbind despre drame ale actualității, au afirmat membrii juriului în motivarea lor pentru alegerea câștigătorului marelui premiu. Prezent pe toată perioada festivalului la București, regizorul Rafi Pitts a mulțumit pentru premiu atât juriului și echipei cu care a lucrat la realizarea filmului, cât și scenaristului Răzvan Rădulescu.
„Soy Nero” spune povestea lui Nero, un mexican deportat, care se întoarce ilegal în SUA în căutarea propriei identități. El se înrolează în armată prin programul „green card”, căutând o scurtătură către cetățenia americană. Premiul pentru Cea mai bună regie a fost câștigat de „L’avenir”, regizat de Mia Hansen-Love. Distincția a fost acordată pentru „umorul rafinat cu care este tratată problema apăsătoare prin care trece o femeie”, potrivit motivației juriului. 
Întregul material, pe www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here