Conducerea Obștii Nereju va inaugura, azi (sâmbătă – n.r.), o brutărie complet reabilitată, modernizată și dotată cu cele mai noi tehnologii în domeniu. Inaugurarea va avea loc la ora 13.00 în prezența locuitorilor comunei. Valoarea investiției este de aproape un milion de lei. Președintele Obștii Nereju, Åerban Popa, care este și candidatul PSD la funcția de primar al comunei, a declarat că a decis împreună cu Consiliul de Administrație al Obștii Nereju să achiziționeze imobilul în care a funcționat vechea brutărie pentru a asigura membrilor obșteni pâine în fiecare zi și la prețuri mult mai mici decât cele existente în prezent. „Am decis, în cadrul Adunării Generale a Obștii Nereju din 2015, să cumpărăm sediul în care a funcționat brutăria din Nereju, imobil care se afla în proprietatea IPRALCOOP Focșani. Am purtat negocieri cu conducerea acestei societăți și am achiziționat brutăria. Imobilul ne-a costat puțin peste 104 mii lei. Ulterior, tot din banii obștii am făcut dotări de ultimă generație, am cumpărat cuptor nou, malaxor de pâine, cărucioare, tot ansamblul necesar pentru fabricarea unei pâini de calitate. De asemenea, am creat fluxurile stabilite prin lege, dușuri, vestiare, wc-uri, practic această brutărie răspunde tuturor cerințelor și normelor europene”, a precizat președintele Obștii Nereju, Åerban Popa.
El a menționat că această investiție a fost dorința expresă a obștenilor. „Membrii obșteni au dorit să facem această investiție care ne permite să practicăm un preț al pâinii mai mic decât cel al firmelor concurente, acesta fiind și rostul investiției, de a asigura pâinea cea de toate zilele oamenilor care au venituri reduse. Practic, această investiție reprezintă o facilitate pentru toți locuitorii comunei Nereju. Aceasta a fost dorința membrilor obșteni, să avem o fabrică de pâine modernă în comuna noastră și le-am respectat această dorință”, a mai spus Åerban Popa.
Investiții în proiecte importante pentru comunitate
Președintele Obștii Nereju a ținut să precizeze că banii obștii au fost folosiți pentru realizarea mai multe investiții pentru comunitatea locală. Astfel, a fost achiziționat sediul Ocolului Silvic Nereju, sediul în care a funcționat Brigada silvică și unde a fost amenajat un teren de sport și o piață agroalimentară. „Tot cu fonduri de la obște am cumpărat sediul Ocolului Silvic iar acum în acest sediu funcționează Ocolul Silvic privat Nereju, la care avem în administrare cele 4500 de hectare de pădure. Trebuie știut că pentru acest sediu, Ocolul Silvic plătește lunar chirie. Totodată, am cumpărat și clădirea în care a funcționat Brigada silvică și unde am amenajat un teren de sport și o piață agroalimentară. Valoarea acestor investiții este de aproape 500 de mii de lei”, a arătat Åerban Popa.
Remiză și mașină de pompieri pentru intervenții rapide
De asemenea a fost construit un magazin și au fost achiziționate o mașină de pompieri și un buldozer. „Tot cu fonduri de la Obștea Nereju am construit un magazin care a fost închiriat unor firme creând în acest fel condiții pentru ca oamenii din localitate să-și poată face cumpărăturile. Dat fiind că Nereju este o comună izolată, am achiziționat o mașină de pompieri și am construit o remiză de pompieri sub care am realizat un bazin de capacitate foarte mare care ne permite să înmagazinăm apă pentru trei intervenții chiar și pe timpul iernii fără ca apa să înghețe. Valoarea mașinii și a acestei remize complet dotată este de aproape 250 mii lei. Tot pentru comunitate am achiziționat un buldozer care este folosit pentru deszăpeziri, dar și pentru unele reparații efectuate la drumurile locale”, a mai arătat Popa Åerban. Acesta a adăugat că a reabilitat și modernizat și clădirea în care funcționează Obștea Nereju, fiind amenajate inclusiv câteva dormitoare pentru muncitori. Tot pentru comunitate au fost făcute trei fântâni care au hidrofor și se pot folosi non stop.