Åcoala Gimnazială nr. 1 Străoane, la solicitarea elevilor și a părinților, a dedicat o zi celor care vor să devină „master chef junior”. Ajunsă la cea de-a treia ediție, elevii clasei a II-a, coordonați de profesoara pentru învățământul primar Liliana Deaconescu, au pregătit cu ocazia activităților „altfel” un desert delicios. Dacă în clasa pregătitoare au gătit salată de fructe, iar în clasa I o salată de legume în stil oriental, anul acesta s-au gândit la un desert, intitulat „Bulgărași cu răvaș”.
Alături de micii școlari au fost câțiva părinți, cu rol de juriu. Toți elevii au fost răsplătiți pentru meritele lor cu buline vesele, aplauze, felicitări și „bulgărași” pe săturate. „Deoarece suntem preocupați de sănătatea alimentației, studiem și aprofundăm cunoștințele despre alimentele necesare bunei dezvoltări fizice și intelectuale, dorim formarea unor deprinderi responsabile pentru ceea ce mâncăm. Aceste atitudini ne conduc spre crearea unor rețete culinare personalizate, care sunt îmbinate cu jocul potrivit vârstei școlare. Am pus în scenă, ca element de mișcare fizică, situațiile descoperite în interiorul bulgărașilor dulci. Aceste provocări culinare, urmate de surpriza din răvaș, au condus elevii să exclame la unison «ce frumos!!!». Bilețelele cu răvașele au fost scrise în secret de către fiecare elev și introduse în bulgărași fără ca elevii să-și dea seama de ceea ce urmează. Fiecare etapă din activitate era o surpriză pentru elevi, iar finalul era descoperit cu entuziasm. Cu reguli de igienă stricte, cu o ținută adecvată și un cadru special creat, am oferit spre gustare tuturor cadrelor didactice din școală produsele noastre, iar răsplata gestului a fost pe măsura muncii noastre”, a transmis Liliana Deaconescu.