Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

GALERIE FOTO : Pe râurile Putna și Milcov au fost depășite cotele de INUNDAȚII


Chiar dacă ieri nu a mai plouat, cantitățile însemnate de precipitații căzute duminică și luni au continuat să creeze probleme. Pe râurile Putna și Milcov au fost depășite cotele de inundații, iar oamenii și autoritățile locale din localitățile situate în apropierea celor două cursuri de apă au stat cu frica în sân, mai ales că unii dintre ei au mai avut probleme și în anii trecuți și știu ce înseamnă. Potrivit informațiilor primite în prima parte a zilei de ieri de la reprezentanții SGA Vrancea, râul Putna a depășit cota de inundație, cu 30 cm, la Boțârlău, comuna Vulturu. Problemele au început încă de la primele ore ale dimineții de marți. Astfel, la ora 5.30, pe râul Putna, la Boțârlău, cota de atenție a fost depășită cu 10 cm, iar la ora 08.20 s-a depășit cota de inundații cu 10 centimetri. Conform situației de la ora 10.20, cota de inundație a fost depășită cu 30 cm la Boțârlău. Tot pe Putna, la Mircești, luni seara, la ora 19.00, s-a depășit cota de atenție cu 12 cm, iar în noaptea de luni spre marți, la ora 2.00, s-a atins cota de inundații. Din fericire, în această zona apa s-a mai retras, ieri la orele prânzului nivelul apei fiind coborât sub cota de atenție cu 6 cm. Ieri după-amiază, reprezentanții SGA ne-au spus că apele sunt în retragere.

Animale scoase din apă cu barca, apă scoasă din curtea Sorste

    Probleme au fost și la Adjud, acolo unde o turmă de oi și capre a rămas izolată pe o insulă, pe râul Trotuș. În prima parte a zilei de ieri, o persoană a sunat la 112 și a cerut ajutorul pompierilor, după ce turma de oi și capre a rămas izolată pe o insulă. Ciobanul a vrut să ajungă pe celălalt mal al râului cu tot cu turma sa, în zona cartierului Burcioaia. A încercat să traverseze apa printr-o zonă în care nivelul Trotușului era scăzut, numai că nu a mai ajuns pe celălalt mal decât ciobanul. Asta pentru că nivelul apei a crescut rapid, iar oile și caprele au rămas izolate pe o insulă. Imediat ce s-a primit apelul prin 112, la fața locului au ajuns pompierii de la Adjud, care, cu ajutorul unei bărci, au transportat animalele de pe insulă pe mal.
    Tot ieri, pompierii de la Focșani au intervenit pentru evacuarea apei adunate în curtea fabricii Sorste, situată la ieșirea din Focșani spre Garoafa. Potrivit informațiilor primite de la căpitan Cristina Duță, de la Biroul de Presă al ISU Vrancea, apa din curtea societății atingea 30 de centimetri și exista pericolul să ajungă în clădire. Pentru evacuarea apei, pompierii au folosit o motopompă.
    Probleme au fost și la Răstoaca, acolo unde au fost inundate mai multe suprafețe de teren, pe care oamenii aveau culturi. O cititoare și-a exprimat nemulțumirea față de lipsa de reacție a autorităților locale, printr-un mesaj adresat redacției. „Bună ziua…vă rog din suflet duceți-vă la Răstoaca să vedeți cum oamenii așteaptă să ajungă apa la ei…cum primarul comunei Răstoaca nu face nimic…Putna a ajuns la vecinul de lângă casa mea, iar primarul nici nu a venit să vadă cum este apa…bieții oameni nu au nici din ce face dig…așa de mult își dă interesul primarul comunei. Nimeni nu mișcă un pai pentru noi.”, ne-a scris cititoarea.

Doar… jumătate de punte la Ruginești

    Nemulțumiri au fost și în comuna Ruginești. O cititoare ne-a trimis fotografii cu o jumătate de punte, care se oprește în mijlocul albiei Domoșiței, un afluent al râului Trotuș. Sunt copii care trebuie să ajungă la școală trecuți în spate de părinții lor prin albia râului. „Cum știe toată lumea, satul Văleni face parte din comuna Ruginești, dar se pare că zilele astea e rupt de comună din cauza Domoșiței, care nu e la prima ei acțiune de acest fel. De fiecare dată când plouă puternic în zonă sau spre deal, Domoșița vine mare, foarte mare. Nu este vina ei că blochează oamenii de comună, căci este o forță a naturii, e lipsa de respect a autorităților față de oamenii din acest sat. Soluții sunt, sunt sigură de asta, și spun asta pentru că trăim în secolul vitezei și al tehnologiei, iar un pod rezistent nu ar trebui să fie greu de realizat. Oamenii autorizați ar trebui să ia masuri, pentru că toți suntem oameni și cei din Văleni și cei din Copăcești și cei din Anghelești și Dăsăgești. Unde sunt persoanele autorizate când răul se întâmplă? Unde ? În halul ăsta a ajuns țara asta ?”, scrie Georgiana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?