Copilă de 2 ani, MUȘCATĂ de o colegă la o grădiniță particulară din Focșani

13
3936


O femeie din Focșani, mama unei fetițe de 2 ani, susține că fiica sa a fost mușcată de o colegă de grădiniță, iar cadrele didactice ar fi tratat rănile cu pâine înmuiată în vin. Mama a declarat la Antena 3 că fiica sa frecventează grădinița particulară „Regatul Poveștilor”. „Mi-am găsit fetița cu 6 mușcături. 2 faciale și 3 pe spate. Am lăsat o floare și am luat ceva ofilit. Mi-au spus când am venit să o iau acasă că a mușcat-o o fetiță și i-au pus niște vin cu pâine la ochi ca să se mai dezumfle puțin. O mușcătură o înțeleg. Dar a doua? Că nu le știam pe cele de pe spate. Toată ziua copilul a stat în brațele mele ca o legumă. O strigam și nici nu se uita la mine. Eram disperată”, a declarat femeia pentru Antena 3.
Într-un comunicat de presă, reprezentanții grădiniței susțin că fetița a fost înscrisă la grădiniță la mijlocul lunii trecute, dar „a acumulat un număr de 3 prezențe în martie și 3 în aprilie”. Potrivit aceluiași document, incidentul a avut loc pe 6 aprilie, la ora 11.00. „În urma verificării, am constatat că minora Rebeca (…) a fost mușcată în zona feței de 2 ori, de D. A., în urma unui conflict spontan petrecut în cadrul grupei. Menționez faptul că, la grupă, avem personal angajat calificat, care se afla de față la momentul producerii evenimentului, dar care nu au avut timp să intervină, întrucât incidentul s-a petrecut în mod spontan, fără a avea o continuitate în timp. Minorei, i-au fost acordate primele îngrijiri după un control fizic sumar, descoperind 2 mușcături în zona obrazului stâng și una în zona pometului drept. I-au fost aplicate comprese cu apă rece și gheață în zona echimozelor și întrucât minora avea un comportament firesc, nefiind în stare de șoc, am decis să-și continuie programul normal, urmând să aducem la cunoștința părinților evenimentul la finalul programului. În continuare, arăt faptul că pe parcursul programului, minora Rebeca (…) s-a comportat normal respectându-și programul de somn, alimentație și de activități alături de ceilalți copii. În acest sens, unitatea noastră deține 3 capturi video, realizate în momente diferite ale zilei. Apreciem că ne-am comportat în mod adecvat, integritatea fizică și psihică a minorei nu au fost puse în primejdie, minora fiind ridicată de mamă la finele programului cu stare generală bună. Considerăm că incidentul din sala de grupă nu putea fi prevenit sau evitat, deoarece acesta a avut o derulare spontană și izolată. Înțelegem îngrijorarea mamei, dar considerăm că atitudinea este exagerată, iar demersurile intreprinse urmăresc realizarea unor foloase materiale nejustificate. Încredințăm părinții care au copii înscriși la noi, că ne desfășurăm activitatea în condiții optime”, se arată în comunicat.
Părinții copilului au depus plângere la Poliție, Protecția Copilului, Protecția Consumatorului și la ISJ Vrancea. „Cazul se află în curs de derulare. DGASPC Vrancea a referit cazul ISJ și IPJ în vederea verificărilor conform competențelor. DGASPC acordă sprijin și servicii familiei”, a declarat Anca Candrea, șefa Serviciului de Interventie în Regim de Urgență. Reprezentanții Protecției Consumatorilor au făcut deja verificări, urmând a prezenta rezultatele anchetei în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here