Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Sediul Biroului Electoral Județean va funcţiona în clădirea Consiliului Judeţean


Sediul Biroului Electoral Județean (BEJ) pentru alegerile locale va fi la etajul 1 din Consiliul Județean, camera 101. Ordinul prefectului de Vrancea, Nicușor Halici, stabilește că, împreună cu președintele Consiliului Județean Vrancea și primarul municipiului Focșani, va fi asigurată dotarea tehnico-materială pentru funcționarea Biroului Electoral de Circumscripție. „Se stabilește în cadrul Consiliului Judetean Vrancea, etajul I – Camera 101, «Sala consilierilor», sediul Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Vrancea, înființat pentru organizarea și desfășurarea operațiunilor electorale pentru alegerile locale din anul 2016”, se arată în ordinul prefectului Nicușor Halici.
    Stabilirea sediului BEJ s-a făcut conform Legii 115 din 2015, care prevede la articolul 112 că „sediile și dotarea birourilor electorale de circumscripție județeană și, după caz, ale birourilor electorale județene se asigură de către primarii municipiilor reședință de județ, împreună cu președinții consiliilor județene și cu prefecții, iar cele ale birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească, municipală și de sector al municipiului București, precum și cele ale secțiilor de votare, de către primar, împreună cu prefecții”. 
    De asemenea, HG 54 din 2016, referitoare la stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale din anul 2016 prevede că „prefecții, împreună cu președinții consiliilor județene, primarii municipiilor reședință de județ și primarul general al municipiului București, asigură sediile și dotarea tehnico-materială ale birourilor electorale de circumscripție județeană”. De altfel, cu o singură excepție, în 2008, sediul BEJ a funcționat în clădirea Consiliului Județean Vrancea, camera 101.

AEP: 18.267.658 cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral

    Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral este, la data de 5 aprilie, de 18.267.658, cu 7.451 mai puțini față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă pe această temă, în data de 2 martie, când erau înregistrați 18.275.109 alegători. Potrivit unui comunicat AEP transmis marți AGERPRES, diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia. Din totalul celor înscriși, peste 95.000 au vârste cuprinse între 90 și 100 de ani. De asemenea, potrivit datelor statistice, 5.874 au vârsta peste 100 de ani (2.233 de bărbați și 3.641 femei) cei mai mulți cu domiciliul în mediul urban. Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare. Este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară. Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?