GALERIE FOTO : Vrăjitorul din Oz, în sala de festivități a Școlii „Ștefan cel Mare”

0
1079


Școlile Gimnaziale „Ștefan cel Mare” din Focșani și „Regina Maria” din Vintileasca, alături de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, au sărbătorit „Ziua Internațională a Teatrului” și „Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret”, punând în scenă un spectacol de teatru. Evenimentul numit „Laboratorul de literatură” s-a desfășurat în sala de festivități din cadrul Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare”.
Obiectivul activității a fost acela de a „semăna” în rândul celor mici pasiunea pentru lectură, de a-i aduce pe elevi în fața cărților, cu dragoste, de a le insufla dorința de a se aventura printre personaje, în frumoasele povești ale copilăriei. Aflați la vârsta la care au nevoie să-și exploateze imaginația pentru a-și crea repere în realitate, copiii au fost invitați în laboratorul de literatură, unde distracția și învățătura le-au devenit prieteni. „Este foarte important să citiți!”, le-a transmis copiilor coordonatorul Secției pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”, bibliotecar Maria Cristina Olaru. 
Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale din Vintileasca, alcătuită din elevi de la clasele I-IV, coordonați de profesoara Elena Fântâneru, a interpretat piesa „Vrăjitorul din Oz” (adaptată după romanul pentru copii scris de L. Frank Baum). Sala a fost plină de copii și de zâmbetele lor, care s-au distrat de minune cu Dorothy, Sperie-Ciori, Omul de Tinichea, Leul cel Laș sau Marele Vrăjitor Oz. „Facem lucrul acesta ca ei să citească mai ușor o carte, să fie o plăcere”, a spus profesoara Elena Fântâneru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here