Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Peste O SUTĂ de agenți s-au „bătut“ pentru OPT posturi de ofițeri în cadrul IPJ Vrancea


Puțin peste 100 de agenți de poliție din cadrul IPJ Vrancea au susținut sâmbătă examenul pentru a trece în corpul ofițerilor, la nivelul județului nostru fiind disponibile opt posturi. După susținerea testului grilă, care a conținut 60 de întrebări ce au avut ca scop verificarea cunoștințelor de specialitate deținute, s-a făcut corectura și s-au stabilit câștigătorii, rezultatele fiind afișate la avizierul IPJ Vrancea. Astfel, postul de la Poliția municipiului Focșani a fost ocupat de Ligia Vlăduță (FOTO), iar cel de la Secția Tulnici a fost ocupat de Ionuț Basma.
     Postul de la Serviciul Comunicații și Informatică a fost ocupat de Nicușor Tudorache, iar cel de la Serviciul Logistic de Gabriel Cirimbei. Postul de la Serviciul de investigarea criminalității economice din cadrul Compartimentului de investigare a criminalității economice Panciu a fost ocupat de George Zar, iar cele trei posturi de la Serviciul de Investigații Criminale, unul la Focșani și două la Adjud, au fost ocupate de Cornel Sandu, Mihai Necula și Aurelian Sava. Conform rezultatelor afișate la sediul IPJ Vrancea, pe postul de la Panciu au fost doi candidați cu aceeași notă, diferența în cazul lor făcând-o media de la licență. Surse spun că în acest caz s-ar fi făcut contestație.
    Candidații au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva 60 de întrebări. Fiecare răspuns corect a fost apreciat cu 0,15 puncte, iar la punctajul final s-a adăugat un punct din oficiu. Nota de promovare a fost de minimum 7,00, echivalentul a 40 întrebări la care s-a răspuns corect, la care s-a adăugat punctul din oficiu. A fost declarat „admis” pe postul scos la concurs candidatul care a obținut nota cea mai mare.
    După cum s-a stabilit anterior, în situația în care mai mulți candidați au aceeași notă, departajarea se va realiza pe baza notei la licență. Dacă în continuare există egalitate între mai mulți candidați, departajarea între aceștia se realizează pe baza rezultatelor obținute în urma susținerii unui interviu structurat pe subiecte profesionale. Interviul se susține în termen de cel mult 3 zile de la data expirării termenului de soluționare a contestatiilor, în perioada 22-24 martie pe baza acelorași tematici și bibliografii stabilite la testul scris. Candidații pot contesta numai notele la propriile lucrări în termen de 24 de ore de la afișare.

Concursurile, monitorizate și supravegheate video

    Sâmbătă nu s-a susținut concurs doar în Vrancea, ci peste tot în țară. Potrivit unui comunicat de presă al MAI, sâmbătă, a avut loc etapa finală a mai multor concursuri organizate pentru trecerea în corpul ofițerilor a agenților de poliție, maiștrilor militari și subofițerilor. Pentru cele 1.000 de locuri scoase la concurs, au promovat până în prezent 825 dintre candidați (675 la nivelul Poliției Române și 150 la nivelul celorlalte structuri ale MAI). La aceste concursuri s-au înscris peste 9.200 de candidați – agenți de poliție, maiștri militari și subofițeri, absolvenți de studii superioare care îndeplinesc condițiile legale. Cea mai mare concurență s-a înregistrat la Inspectoratul General al Poliției Române, cu o medie de peste 11 candidați/loc, pentru ocuparea celor 720 de posturi aprobate pentru încadrare.
    „Concursurile au fost desfășurate în condiții de maximă transparență, obiectivitate și corectitudine, comisiile de concurs fiind constituite la nivelul inspectoratelor generale. Au fost elaborate tematici și bibliografii unice pentru funcții similare, iar subiectele au fost elaborate în condiții de confidențialitate și transmise simultan prin rețele criptate. A fost asigurată monitorizarea și supravegherea video a concursurilor, corectarea lucrărilor de concurs realizându-se pe loc, în fața candidaților”, se arată într-o informare a MAI. Potrivit MAI, posturile rămase neocupate vor fi scoase la concurs într-o etapă viitoare, după finalizarea contestațiilor și încadrarea pe post a celor admiși.
    Aceste concursuri reprezintă o primă etapă a Planului de Măsuri pentru reducerea deficitului de personal din MAI, aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, în condițiile în care, la nivelul instituției există un deficit de peste 12.000 de posturi necesar a fi încadrate în vederea îndeplinirii în condiții optime a misiunilor încredințate. Numai de la începutul acestui an, la nivelul MAI au fost înregistrate peste 3.000 de încetări ale raporturilor de muncă prin pensionare, iar peste 2.800 de angajați sunt suspendați sau detașați la alte instituții.
   

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?