Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Copiii ‘Cantus Mundi’ din 21 de localități din România se alătură campaniei ‘Ora Pământului’


Sâmbătă, 19 martie, corurile din toată țara, reunite în Programul Național ‘Cantus Mundi’ se alătură demersului internațional recunoscut ca ‘Ora Pământului’, susținut de WWF (World Wide Fund for Nature).
Anul acesta, sloganul evenimentului este ‘Dăruiește naturii din energia ta!’. Astfel, timp de o oră, între 20.30 și 21.30, toți cei implicați în cea mai importantă mișcare corală pentru copii din România vor stinge lumina, pentru a se alătura celor asemeni lor, din 7.000 de orașe ale lumii. În Argetoaia (Dolj), Bacău, Bârlad, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Gura Râului (Sibiu), Iași, Ozun și Reci (Covasna), Ploiești, Sfântu Gheorghe, Timișoara, Vaslui, Viziru (Brăila) și Vulturu (Vrancea) se vor organiza flash-mob-uri de promovare a cântului coral.
La București, activitățile prilejuite de ‘Ora Pământului’ vor avea loc în fața Ateneului Român, sâmbătă, pe 19 martie, de la 20:30, când peste 300 de copii vor cânta împreună timp de o oră, dăruind naturii din energia lor. ‘Muzica și ecologia trebuie să facă parte din educația elementară a copiilor. Numai în felul acesta, comunitățile vor deveni mai responsabile, mai sensibile și mai curate. Corul Madrigal și copiii activi în rețeaua Cantus Mundi din 21 de localități din România vor sărbători ‘Ora Pământului 2016′ prin cânt. Ce poate fi mai frumos?’, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră ‘Madrigal-Marin Constantin’.
‘Ora Pământului’ este un eveniment internațional, organizat în luna martie a fiecărui an, începând din 2007. Scopul acestui demers este de a sensibiliza utilizatorii de energie electrică în fața problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie. ‘Ora Pământului’ constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de instituții.

Programul Național Cantus Mundi

În prezent, comunitatea de susținători ai acestui demers a atins 2 miliarde de oameni, în peste 7.000 de orașe, din peste 152 de țări. Inițiat în anul 2011, de către dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul Național Cantus Mundi a fost instituționalizat prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simplă idee, o Direcție a instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii: Corul Național de Cameră ‘Madrigal-Marin Constantin’.
Cantus Mundi pune pe hartă talentul, educația și dezvoltarea culturală a tinerilor din România! În 7 ani, 4100 de dirijori și 250 000 de coriști din cele 41 de județe ale României vor face parte din Programul Național Cantus Mundi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?