Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

Simularea BACALAUREATULUI: Primele emoții pentru cei 4.670 elevi vrânceni de a XI-a și a XII-a


Elevii claselor a XI-a și a XII-a susțin astăzi prima probă în vederea simulării examenului de bacalaureat, și anume examenul la Limba și literatura română. Potrivit inspectorului școlar Ion Ionașcu, cel care va fi și președintele comisiei județene de bac, sunt 2345 de elevi la clasele a XI-a și 2325 la clasele a XII-a, înscriși în cataloage. Se așteaptă participarea elevilor într-un număr cât mai apropiat de cel existent în evidența oficială.
    Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS), elevii vor mai susține pe 9 Martie simularea la proba obligatorie a profilului (matematică/ istorie) și pe 10 Martie proba la alegere a profilului și specializării (fizică/ biologie/ chimie/ geografie/ informatică/ logică/ argumentare și comunicare/ psihologie/ economie/ sociologie/ filosofie), cea din urmă vizând doar elevii claselor a XII-a. Toate probele vor fi scrise, iar rezultatele se vor afișa pe 18 Martie.
    Conform unui comunicat al MENCS, „obiectivele simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul învățământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum și optimizarea pregătirii elevilor.”
    Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune. Subiectele pentru simularea la nivel național a examenului de bacalaureat, diferențiate în funcție de filieră, profil și specializare, sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut. „Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de doi profesori din unitățile de învățământ liceal în care elevii susțin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă)”, se mai arată în comunicatul ministerului.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?