Bacteria E.coli, care a îmbolnăvit mai mulți bebeluși din județul Argeș, nu pune în pericol viețile bebelușilor din Vrancea. Potrivit șefului Direcției de Sănătate Publică Vrancea (DSP), Cătălin Graur (FOTO), în județul nostru nu s-a înregistrat niciun astfel de caz și nici nu se fac verificări preventive. El a adăugat că dacă vor apărea situații mai deosebite și se impune o anchetă epidemiologică, reprezentanții DSP vor fi înștiințați de cadrele medicale de la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon”. „Nu am înregistrat astfel de cazuri. În general, când sunt cazuri deosebite, acestea ajung la spital, la Secția Infecțioase, iar de aici ne informează și pe noi dacă sunt probleme și trebuie să se facă verificări. Nu s-au înregistrat cazuri de genul celor de la Argeș și nici nu am primit nimic de la Minister pentru a face ceva preventiv”, a declarat Cătălin Graur.
În prezent, 11 copii din județul Argeș sunt internați la Spitalul „Marie Curie” din București, potrivit Mediafax. Cinci sunt pe secția de Terapie Intensivă, iar doi dintre ei au nevoie de ventilație mecanică. Reprezentanții spitalului au mai declarat că este puțin probabil să fie externat vreun bebeluș în cursul săptămânii acesteia, chiar dacă starea lor se îmbunătățește. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății Radu Tuță, copiii n-ar fi contactat virusul E.coli din spitalele din județul Argeș.
Bacteria E.coli este o bacterie ce poate cauza infecții grave, potrivit site-ului sfatulmedicului.ro. Mai multe sute de tipuri sau specii de E.coli trăiesc în mod obișnuit în tubul digestiv la oameni și animale. Potrivit specialiștilor, unele specii produc o toxină puternică care determină diaree sanguinolentă și rar pot cauza probleme hematologice grave și chiar insuficientă renală. Alte tipuri de E.coli pot determina infecții ale tractului urinar. Potrivit specialiștilor, copiii sunt mai predispuși decât adulții să facă infecții digestive cu E.coli. Cei mai mulți oameni cu infecție vor avea următoarele simptome: crampe severe la stomac și abdomen sensibil, diaree apoasă inițial care poate deveni în evoluție sanguinolentă, greață și vărsături.