Au început înscrierile pentru Concursul Internațional de Discursuri pentru elevi

0
675


Elevii cu vârsta cuprinsă între 11-14 ani și 15-19 ani, vorbitori de limbă engleză, se pot înscrie la Concursul Internațional de Discursuri EF Challenge 2016.
Pentru ediția din acest an, organizatorii au lansat o întrebare foarte atractivă – „Crezi că nimic nu e imposibil?” – iar elevii din întreaga lume își vor utiliza toată creativitatea, pentru a elabora cele mai convingătoare discursuri pe această temă.
Competiția de discursuri în limba engleză se desfășoară în mai multe faze, iar prima etapă este selecția la nivel de școală (15-30 martie 2016), urmată de pre-selecția națională (1-10 aprilie 2016) și selecția națională (16 aprilie). Ultima etapă este selecția mondială, ce va avea loc în 30 aprilie 2016, iar cele mai bune 20 de discursuri vor fi prezentate în fața unui public internațional, la Forumul EF Youth Leadership, care se va ține în august 2016, la Rio de Janeiro (Brazilia). Înscrierile la concurs sunt gratuite și se fac online, pe website-ul  http://www.ef.com/efchallenge/, de profesori, iar mai apoi de către elevi, pe baza „codului de profesor”.

Etapele concursului

    Potrivit comunicatului de presă dat publicității de Agenția de relații publice „Plus Communication”, la selecția pe școală, profesorii coordonatori din fiecare unitate de învățământ vor organiza un concurs pentru a alege câștigătorul din școala respectivă. Astfel, elevul ce acumulează cele mai multe puncte din fiecare școală va trebui să încarce filmarea pe YouTube, urmând ca link-ul cu videoclipul, de 2 până la 5 minute, să fie postat pe pagina www.Facebook.com/QdaysEdu – împreună cu numele complet, școala pe care o reprezintă și profesorul coordonator. Urmează apoi preselecția națională, unde se vor alege cele mai bune 20 de discursuri dintre câștigătorii din fiecare școală.
    În cadrul selecției naționale, se va alege cel mai bun discurs la nivel național, de această dată elevii aflându-se în fața unui public și al juriului. Câștigătorul va fi propus la selecția de la nivel mondial. Discursul câștigătorului din fiecare țară va fi filmat la nivel local, pentru a fi transmis juriului ce va face selecția globală, iar cei mai buni 20 de oratori din întreaga lume vor prezenta discursurile la Forumul EF Youth Leadership din Rio de Janeiro.

Premii atractive pentru elevi și profesorii coordonatori

    Organizatorii au pregătit și premii atractive pentru participanții din întreaga lume. Douăzeci dintre aceștia, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, vor fi câștigătorii unei excursii la EF Youth Leadership Forum în Rio de Janeiro. „Cei mai mici dintre oratori (11-14 ani) au șansa să câștige un curs împreună cu colegii de clasă, în Marea Britanie sau în Singapore. Zece elevi vor câștiga o tabără internațională de studii pe o durată de 2 săptămâni. Recompensați vor fi și profesorii coordonatori, iar zece dintre aceștia vor primi un curs de pregătire didactică în străinătate și 300 de elevi și profesori vor câștiga un curs online de limbă engleză la EF Englishtown, pe o durată de 3 luni”, se detaliază în comunicatul trimis redacției noastre.

Valorile generației viitoare

    Potrivit celor spuse de Andrei Henegar, directorul Qdays Educational Holidays și coordonatorul etapei naționale a concursului internațional de discursuri, „tinerii din România au demonstrat de foarte mult timp că excelează la capitolul discurs și trebuie să fie angrenați din ce în ce mai des în astfel de competiții internaționale. Aici ar trebui să intervină profesorii de la școli, să-i încurajeze, să-i mobilizeze, deoarece elevii au foarte multe de spus lumii întregi, dar poate le lipsește curajul și încrederea că pot reuși. Chiar dacă, din păcate, public-speaking-ul nu este predat în școli, concursul internațional reprezintă un excelent mijloc prin care aceștia pot învăța anumite tehnici pentru îmbunătățirea abilităților de a vorbi în public. Nu trebuie să uităm că trăim în epoca globalizării, iar comunicarea publică și comunicarea intercomunitară reprezintă unele dintre cele mai importante valori pe care copiii trebuie să le deprindă”.
    Qdays Educational Holidays este reprezentantul oficial al EF Education First în România și coordonatorul ediției naționale a EF Challenge. De 6 ani, Qdays organizează tabere internaționale și promovează multiculturalitatea prin educație internațională. Programele disponibile prin intermediul Qdays, dar și informații mai multe despre EF Challenge pot fi găsite pe pagina http://www.Qdays.ro.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here