GALERIE FOTO : Mai mulți copii din Bordeştii de Jos, duşi de preotul Muscalu la patinoar

10
1039


Micii enoriași ai parohiei Bordeștii de Jos au fost ieri, împreună cu preotul paroh Cristinel Muscalu, la patinoarul din Focșani. Preotul a precizat că anul acesta este declarat la nivelul Bisericii Ortodoxe Române ca fiind Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești.
În acest context, la nivelul Patriarhiei, se derulează Concursul național de creație „Biserica și Școala din sufletul meu”, care a fost implementat și de parohia bordeșteană. Potrivit preotului, activitățile de creație contribuie decisiv la descoperirea și cultivarea unor aptitudini înnăscute, sporind încrederea în potențialul personal și în valoarea actului educativ. Tocmai de aceea, concursul își propune să îi ajute pe participanți să își descopere, prin activități de creație, noi aptitudini și să își formeze anumite deprinderi, să promoveze practici noi privind învățarea și să realizeze schimbul de experiență între copii.
Concursul are trei secțiuni: literară, artistică și multimedia. Ca urmare a acestui fapt, în vederea formării grupului care va participa la concurs, preotul i-a invitat pe elevii din sat la patinoar. Ieri, după ore, copiii s-au rugat, apoi cei mici au primit sfaturi și detalii despre concursul la care vor participa. După aceea, cu inimile pline de voiciune, s-au îndreptat cu toții către Focșani, la patinoar. Cei mai mulți dintre ei au văzut ieri pentru prima dată patine, iar bucuria li s-a citit pe chip. Căzăturile, glumele, chicotelile și buna dispoziției nu au lipsit.
Preotul a ținut să-i mulțumească lui Adrian Drăguș, din Bordeștii de Jos, care le-a oferit transportul gratuit până la Focșani, biletele la patinoar fiind plătite de preotul satului. „Acțiunea aceasta mi-am propus să o realizez cu vreo două săptămâni în urmă, când fiind cu fiul meu la patinoar, au venit doi copii ce spuneau ca sunt dintr-un sat de pe lângă Focșani și care stăteau și priveau la cei care se dădeau cu patinele, jinduind pentru faptul că nu aveau bani să închirieze și ei patine. Mi s-a muiat inima și am mers de le-am închiriat patine. Zâmbetul lor a făcut mai mult decât toate mulțumirile. Din acel moment, m-am gândit că așa cum pot face fericiți niște copiii străini, la fel pot face și pentru copiii din parohia mea. Nu am mai stat pe gânduri și am anunțat la slujbă ceea ce doresc să fac. La fel am făcut și pe pagina noastră de Facebook și cererile celor ce doreau să meargă nu au întârziat să apară. I-am primit pe toți cei care au vrut să meargă. Marea lor majoritate au fost pentru prima dată la patinoar. Unii dintre ei, mi-au mărturisit părinții că de mult îi băteau la cap să-i ducă și pe ei la Focșani, dar lipsa timpului și alte lipsuri au făcut să fie privați de acest mic dar. Ca de obicei, am avut emoții înaintea implementării proiectului. Mi-era teamă să nu pățească cineva ceva. Dar copiii au fost ascultători și atenți și nu au pățit nimic”, a spus preotul Cristinel Muscalu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here