14 trenuri de călători ANULATE din cauza zăpezii şi a viscolului

0
2304


Douăsprezece trenuri de călători care circulau pe ruta București-Constanța și alte două pe relația Constanța-Buzău au fost anulate, duminică, din cauza zăpezii și a viscolului, iar mai multe trenuri ajung la destinații cu întârzieri care depășesc, în unele cazuri, două ore.
Potrivit companiei CFR, traficul feroviar pe întrega rețea de cale ferată este adaptat la condițiile meteo nefavorabile și pe pe segmentele de cale ferată București – Lehliu, Urziceni – Slobozia și Videle – Giurgiu se intervine cu pluguri pentru deszăpezire.
Pentru a permite intervenția cu utilaje pentru deszăpezire, CFR a solicitat operatorului național de transport feroviar de călători anularea a 12 trenuri care circulau pe magistrala București – Constanța și a două trenuri de pe relația Constanța – Buzău, pasagerii urmând să fie preluați de alte garnituri înscrise în grafic pe segmentele respective, au precizat reprezentanții CFR.
În noaptea de sîmbătă spre duminică, din cauza viscolului a fost înregistrat un deranjament tehnic la linia de contact între stațiile Pasărea și Brănești, lucrările de remediere fiind finalizate în jurul orei 7.00. „Pe tot parcursul zilei se vor face verificări permanente la infrastructura și la echipamentele feroviare pe toate secțiile de cale ferată de pe raza județelor aflate sub incidența celor două coduri de vreme nefavorabilă, CFR SA menține legătura cu toți operatorii de transport feroviar de călători și de marfă (OTF), astfel încât, funcție de evoluția vremii, circulația trenurilor să fie asigurată pe toate magistralele feroviare. De asemenea, pentru a-și putea informa din timp călătorii, dacă apar modificări în circulația trenurilor înscrise în trafic, operatorii de transport feroviar sunt în permanență avizați asupra condițiilor de circulație pe secțiile de cale ferată”, se arată într-un comunicat de presă al companiei de transport feroviar.
Pasagerii sunt sfătuiți să se informeze despre condițiile meteo și să apeleze telefonic gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire sau de plecare a trenurilor din gările București Nord, Brașov, Craiova și Timișoara pe site-ul www.cfr.ro, la domeniul camere web sau accesând direct link-ul http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here