GALERIE FOTO: Școala „Ștefan cel Mare”: Omagiu pentru Luceafărul poeziei românești

0
618


Elevii și profesorii de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Focșani au dedicat câteva zile celebrării celor 166 de ani de la nașterea poetului național, Mihai Eminescu. În perioada 11-15 ianuarie 2016, în cadrul unității de învățământ s-au desfășurat mai multe manifestări culturale, sub genericul „15 ianuarie 1850, Botoșani – a răsărit Luceafărul poeziei românești”. Activitățile au fost coordonate de comisiile metodice de la învățământul primar, de profesorii de limba și literatura română și de biblioteca școlii.
    Copiii au avut prilejul să se apropie de viața și de opera unui scriitor de geniu, prin mijloace propuse chiar de ei: prezentări power-point realizate și comentate, consultarea enciclopediei digitale „Eminescu 2000”, concursuri de recitare a fragmentelor preferate, audierea unor lecturări făcute de actori cunoscuți, realizarea desenelor și picturilor inspirate din versurile sau proza eminesciană, studiul de caz intitulat „Scriitorul- întrupare de lumini și umbre”, joc de rol – „Numai poetul”, „Pe aceeași ulicioară”, „Fiind băiet, păduri cutreieram”, „Atât de fragedă”.
    Prin intermediul acestor activități, toți cei implicați au intenționat să „recupereze ceva din frământările, din grandoarea minții, din magia artei lui Mihai Eminescu, citind pur și simplu versurile pe care le-a scris”, așa cum sugera Mircea Cărtărescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here