69 de proiecte au fost implementate la nivelul județului Vrancea de beneficiari privați din categoria întreprinderilor mici și mijlocii. Valoarea finanțării nerambursabile atrase în județul Vrancea de către beneficiarii privați a fost de aproximativ 11 milioane de euro, din care 98% au fost utilizați pentru investiții productive, în cadrul unor proiecte care au vizat crearea de noi unități de producție, extinderea amplasamentelor existente, modernizarea întreprinderilor prin achiziționarea de echipamente performante și software, brevete, licențe.
Pe lângă proiectele de investiții, au mai fost finanțate proiecte de tip „soft” care au avut ca obiective specifice implementarea și/sau certificarea sistemului de management al calității ISO 9001 pentru produse și servicii, precum și achiziționarea de studii și strategii pentru dezvoltarea firmelor. Proiectele finanțate în cadrul Axei Prioritare 3 – Operațiunea 3.1.1 au avut ca obiective specifice conectarea întreprinderilor la internet prin conexiuni broadband, achiziționarea de echipamente TIC și periferice și realizarea de rețele de tip LAN, achiziționarea de licențe software, crearea de website-uri, achiziționarea și implementarea soluției de semnătură electronică, achiziționarea de aplicații informatice specifice pentru persoanele cu dizabilități.
Urmare a implementarii proiectelor de investiții finanțate în cadrul POS CCE 2007 – 2013, au fost create peste 200 de noi locuri de muncă și alte 1.400 au fost menținute la nivelul întreprinderilor beneficiare. Principalele domenii finanțate au fost industria metalurgică, fabricarea de confecții metalice, industria textilă, fabricarea de mase plastice, prelucrarea lemnului și fabricarea mobilei.