Primarul liberal de la Homocea, CONDAMNAT DEFINITIV LA ÎNCHISOARE cu suspendare

4
3839


Primarul comunei Homocea, liberalul Neculai Ionescu (FOTO) a fost condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost judecat pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Ieri, la Curtea de Apel Galați, magistrații au admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud și de persoanele vătămate. La fond, Judecătoria Adjud l-a achitat. Condamnată a fost și o angajată a primăriei. Decizia este definitivă. „Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud și de persoanele vătămate Bățaru Marian, Lupu Viorel, Mitrofan Hristea, Nechita Silică, Onofrei George Florin și Trăistaru Iorgu. Desființează în parte sentința penală nr. 226/07.07.2015 a Judecătoriei Adjud, menținând din cuprinsul acesteia doar dispozițiile privind schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care inculpații Ionescu Neculai și Pavel Maria Daniela au fost trimiși în judecată, și în rejudecare: Condamnă pe inculpatul Ionescu Neculai la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru instigare la infracțiunea de «fals material în înscrisuri oficiale» (…). Condamnă pe inculpatul Ionescu Neculai la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru infracțiunea de «uz de fals» (…) aplică inculpatului Ionescu Neculai pedeapsa cea mai grea, de 8 luni închisoare, sporită la 10 luni închisoare. (…) suspendă condiționat executarea pedepsei principale și a pedepsei accesorii pentru un termen de încercare de 2 ani și 10 luni. Atrage atenția inculpatului Ionescu Neculai asupra prevederilor art. 83 Cod penal din 1969 referitoare la revocarea suspendării condiționate. Condamnă pe inculpata Pavel Maria Daniela la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru infracțiunea de «fals material în înscrisuri oficiale» (…) suspendă condiționat executarea pedepsei principale și a pedepsei accesorii pentru un termen de încercare de 2 ani și 6 luni. (…) obligă pe inculpații Ionescu Neculai și Pavel Maria Daniela la plata a câte 500 lei cheltuieli judiciare către stat la judecata în fond. (…) Definitivă. Pronunțată în ședință publică azi 15.12.2015”, este decizia judecătorilor.
Primarul Neculai Ionescu ne-a spus că nu poate comenta decizia instanței. În schimb, edilul a precizat că împreună cu avocatul va vedea dacă mai există o cale extraordinară de atac. „Vom vedea în ce măsură mai pot apela la o cale extraordinară de atac„, ne-a spus Ionescu. Acesta spune că așteaptă să vadă și motivarea judecătorilor.
    Edilul a fost trimis în judecată în septembrie anul trecut alături de consiliera sa,
Maria Daniela Pavel. Totul a pornit de la alegerile din iunie 2012, când PNG-CD a infirmat mandatele unor consilieri, iar edilul ar fi falsificat documente pentru a valida patru aleși locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here