Ștefănel G. și Dragoș V., judecați pentru că ar fi cultivat canabis în grădină, au fost condamnați la închisoare cu suspendare sub supraveghere. Unul dintre ei a primit 1 an, 8 luni și 20 de zile de închisoare, iar celălalt 1 an, șase luni și 20 de zile. „Condamnă pe inculpații: Grosu Åtefănel, pentru comiterea infracțiunii : – prev. de art. 2 alin. 1 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, .și art. 396 alin. 10 C.pr.pen., la 1 (un) an și 8 (opt) luni închisoare. – prev.art. 4 alin. 1 ambele din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal si art. 396 alin. 10 C.pen., la 2 (două) luni închisoare. (…) aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 (un) și 8 luni închisoare, sporită cu 1/3 din pedeapsa de 2 luni, în total va executa pedeapsa de 1 an 8 luni și 20 de zile. Vlasie Dragoș pentru comiterea infracțiunii : – prev. de art. 2 alin. 1 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, .și art. 396 alin. 10 C.pr.pen., la 1 (un) an și 6 (opt) luni închisoare. – prev.art. 4 alin. 1 ambele din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal si art. 396 alin. 10 C.pen., la 2 (două) luni închisoare. (…) aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 (un) și 6 luni închisoare, sporită cu 1/3 din pedeapsa de 2 luni, în total va executa pedeapsa de 1 an 6 luni și 20 de zile”, se arată în soluția dată ieri, de magistrații Tribunalului Vrancea.
Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere, fiecare dintre inculpați trebuie să se prezinte la Serviciul de Probațiune Vrancea, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea; să anunțe în prealabil schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor de existență; să comunice informații privind schimbarea locului de muncă; să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate. De asemenea, mai trebuie să presteze pe parcursul termenului de supraveghere o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, potrivit dispozițiilor consiliului local al Mun. Focșani (inculpatul Grosu Åtefănel) și Consiliul Local al Comunei Vulturu (inculpatul Vlasie Dragoș). „(…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a mai decis instanța.
Cei doi au fost prinși în iulie, atunci când polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat patru percheziții domiciliare. Au fost identificate și ridicate șase plante de canabis, cultivate în mai multe recipiente aflate în grădina din spatele imobilului în care locuiește unul dintre cei doi, fragmente vegetale și semințe de canabis recoltate, mai multe telefoane mobile, precum și 100 de euro și 750 de lei.