Trei elevi de la LPS Focșani, exmatriculați după ce au ÎNJURAT, SCUIPAT și AGRESAT o profesoară

41
32704


Caz mai rar întâlnit în învățământul vrâncean. După ce trei elevi ai Liceului cu Program Sportiv (LPS) Focșani au fost exmatriculați pentru motive de indisciplină, măsură luată de cei 24 de profesori ai Consiliului Profesoral al liceului, părintele unuia dintre elevii excluși a acționat in instanță LPS și mâine ar trebui să aibă loc primul termen la Tribunalul Vrancea.
    Mai precis, elevii Marius S., Gabriel C. și Adrian S., toți în clasa a XI-a, ar fi avut un comportament neadecvat față de profesoara de economie Georgeta Pîslă chiar în timpul orei de curs. Incidentul s-a petrecut pe 5 noiembrie. Conform unor surse, unul dintre elevii sancționați disciplinar ar fi înjurat-o pe profesoară, altul ar fi scuipat-o, iar al treilea i-ar fi pus pe cap fața de masă de la catedră, toate fiind filmate cu un telefon mobil de un coleg de clasă.
    Acum, după ce a aflat de hotărârea Consiliului Profesoral, Adrian Schinește, tatăl unuia dintre elevii exmatriculați, a decis să ceară în instanță anularea deciziei. „Am acționat în instanță liceul deoarece nu mi se pare corectă decizia luată. În timpul orei de economie la care s-au petrecut respectivele evenimente au participat și alți elevi din clasă, dar numai trei elevi au fost sancționați, ceea ce nu mi se pare normal. Mai mult, în decizia de exmatriculare apar date care nu se regăsesc în Regulamentul de Ordine Internă a liceului. De mai multe ori am solicitat o copie a procesului verbal făcut de Consiliu, dar nici până acum (n.r. ieri) nu mi-a fost dată. Consider că s-a făcut o nedreptate și de aceea m-am adresat instanței pentru a face dreptate. Nici dacă un elev ar fi tăiat capul unui cadru didactic, nu ar fi trebuit să fie exclus, așa cum prevede Regulamentul disciplinar al liceului în momentul actual”, ne-a declarat Adrian Schinește, care este și antrenor la clubul de fotbal Prosport Focșani.
    De partea cealaltă, directorul Liceului cu Program Sportiv Focșani, Mihai Petruț spune că știe de incidentul din timpul orei de economie și că măsurile luate de Consiliul Profesoral au fost în conformitate cu regulamentul disciplinar. „Cei trei elevi exmatriculați au avut un comportament total neadecvat față de profesoara de economie. De fapt, elevii au și recunoscut ceea ce au făcut, iar Consiliul a decis să nu mai facă parte din liceul nostru. Toți elevii din clasa a XI-a B au avut nota scăzută la purtare. Åžtiu și despre faptul că tatăl unuia dintre elevii exmatriculați a acționat liceul în instanță și solicită anularea deciziei de exmatriculare a Consiliului Profesoral. Noi am cerut deja amânare la primul termen care ar fi trebuit să aibă loc miercuri. Probabil vor fi mai multe termene până se va da decizia finală a Tribunalului„, ne-a declarat directorul Mihai Petruț. Acesta a mai precizat că nu vrea să fie pusă instituția într-o postură nefavorabilă. Cei trei elevi se vor putea înmatricula la un alt liceu, în următorul an școlar.
    Tot Mihai Petruț ne-a spus că profesoara agresată nu vrea să comenteze ceea ce s-a întâmplat, fiind foarte afectată de incidentul de la clasă.

Dovezi video! Un elev a filmat totul

    Ca un făcut, incidentul nedorit care pune o pată neagră pe învățământul vrâncean s-a petrecut exact în ziua în care Liceul cu Program Sportiv din Focșani era controlat de A.R.A.C.I.P, instituție publică de interes național, aflată în subordinea Ministerului Educației și Cercetării. Ionel Agrigoroaiei, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv Focșani, ne-a spus că este „negru de supărare”.”Pe 5 noiembrie, când s-au întâmplat aceste grave abateri de disciplină în cadrul instituției noastre, tocmai aveam un control de la București. Peste patru zile, membrii Consiliului Profesoral s-au întâlnit în cadrul unei ședințe pentru a stabili soarta celor trei elevi. A fost decisă exmatricularea și părinții aveau termen de cinci zile pentru a contesta decizia luată. Doar părinții a doi elevi au venit la școală și au declarat că la incidente au participat mai mulți elevi din clasă și că măsură luată, cea a exmatriculării, este prea dură. Așa ceva nu trebuia să se întâmple în instituția noastră de învățământ, și, sincer să fiu, sunt negru de supărare. În cei 23 de ani de existență ai LPS Focșani nu s-a întâmplat vreodată să fie asemenea acte grave de indisciplină. În instanță vom prezenta procesele verbale, dar avem și dovezi video în care se vede clar ceea ce fac cei trei elevi și cum unul dintre ei o amenință pe profesoară să-i modifice nota din catalog din 3 în 8. Este inadmisibl ceea ce s-a petrecut. Liceul nostru este recunoscut în Vrancea și nu numai prin munca care se depune la antrenamente și în competiții, dar și prin rezultatele obținute, iar ceea ce au făcut acești trei foști elevi este de neacceptat”, a spus Ionel Agrigoroaiei, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here