O familie din satul Lepșa, care a rămas fără casă în pragul iernii, va primi o locuință modulară. Casa a fost cuprinsă de flăcări pe 14 noiembrie. În urma incendiului au ars acoperișul locuinței, pereții, dar și bunuri depozitate în interior. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un coș de fum deteriorat sau amplasat necorespunzator față de materiale combustibile.
Repartiția locuinței modulare s-a aprobat în ședința ordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din data de 23 noiembrie, care s-a ținut la sediul Prefecturii Vrancea. De asemenea, s-a mai aprobat și transferul a două construcții ușoare din elemente modulare, repartizate anterior unor familii din localitățile Golești și Mărășești, cărora nu le mai sunt necesare. Locuințele modulare vor ajunge la alte două familii din aceleași localități.
În cadrul ședinței s-a aprobat și planul de măsuri ale CJSU pentru perioada sezonului rece. „Având în vedere că temperaturile scăzute, căderile abundente de zăpadă și viscolul constituie factori de risc pentru buna desfășurare a activităților economice și sociale la nivelul județului Vrancea, iar monitorizarea și gestionarea acestor fenomene meteorologice periculoase se realizează de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea, prin intermediul instituțiilor care asigură funcții de sprijin în cadrul acestuia, dar și de comitetele locale pentru situații de urgență, în scopul inițierii și asigurării măsurilor specifice de prevenire și de intervenție atunci când situația o impune, în cadrul ședinței a fost prezentat și aprobat Planul de măsuri al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea pentru perioada sezonului rece 2015 – 2016. Planul cuprinde măsuri și acțiuni pentru fiecare instituțiile care asigură funcții de sprijin în cadrul comitetului, premergător sezonului rece, precum și pe timpul manifestării situațiilor de urgență / atenționărilor și avertizărilor cod galben, portocaliu si roșu. De asemenea, ținând cont că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea își desfășoară activitatea în baza unui plan de activitate, în cadrul ședinței a fost aprobat Planul de activitate pe anul 2016 al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea”, se arată într-o informare a ISU Vrancea.
Un alt punct de pe ordinea de zi a fost avizarea proceselor verbale întocmite de comisiile mixte de validare a pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase manifestate în luna octombrie 2015 și semnalate de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență Andreiașu de Jos, Mera și Negrilești. Conform celor consemnate în cadrul proceselor verbale au fost afectate: un drum comunal pe o lungime de 0,4 km, drumuri sătești pe o lungime de 2,03 km și două poduri peste râul Milcov, care prezintă suprastructura din lemn degradată și nu mai prezintă siguranță în exploatare. De asemenea, a fost prezentat procesul verbal privind verificarea stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor de pe râurile interioare din județul Vrancea, acțiune care s-a desfășurat în perioada 19-21 octombrie 2015. În procesul verbal sunt cuprinse date și informații cu privire la modul în care au fost realizate măsurile și lucrările stabilite la verificările efectuate în anul 2014.
În ceea ce privește verificarea stării tehnice și funcționale a digurilor longitudinale de compartimentare și remuu (Contracurent în lungul malurilor unui curs de apă-n.r.) s-a verificat modul de asigurare a continuității liniilor de apărare, modul de întreținere a coronamentelor taluzelor, rampelor de acces și a zonelor dig-mal, existența bornelor, barierelor, mirelor de ape mari și modul de întreținere al acestora, starea funcțională a lucrărilor de traversare și modul de întreținere a canalelor de preluare a infiltrațiilor la diguri, după caz.