Grupul Activision va transpune jocurile „Call of Duty”” și „Skylanders” pe marele și micul ecran

0
525


Grupul american Activision Blizzard intenționează să își transpună jocurile video pe marele și micul ecran, cu ajutorul propriilor sale studiouri de producție, care vor începe adaptarea „Call of Duty” și „Skylanders”, a anunțat compania, preluată sâmbătă de AFP. Activision Blizzard Studios va avea în conducere un fost responsabil al gigantului media Disney, Nick van Dyk. Prima producție va fi un serial TV de desene animate, „Skylanders Academy”, Activision având în plan, „pe termen mediu”, mai multe filme inspirate din best-sellerul său „Call of Duty” și „posibilitatea unor ecranizări pentru televiziune”, a spus Dyk într-un comunicat.
    „Skylanders”, din care primul joc a fost lansat în 2011, face parte dintr-un tip relativ nou de jocuri video, care se combină cu figurine de colecționat, rețetă preluată de Disney pentru „Infinity”. Activision a anunțat că a vândut de la lansare peste 250 de milioane de figurine, încasând circa 3 miliarde de dolari din „Skylanders”. „Call of Duty” este unul dintre cele mai populare jocuri de pe planetă, Activision având încasări de peste 10 miliarde de dolari de la lansarea primului joc, în 2003, cu un nou episod în fiecare an. Cel mai recent, „Black Ops III”, a fost lansat vineri.
    Până acum au mai fost transpuse pe marele ecran jocuri celebre ale altor editori, cum ar fi „Tomb Raider”, „Resident Evil” sau, mai recent, „Super Mario”. „Activision Blizzard Studios au avantajul unic de a porni cu un catalog de mărci de anvergură mondială, incluzând unele dintre cele mai mari serii care nu au fost dezvoltate în filme sau la televiziune”, susține Nick van Dyk. Aceste titluri au „un public pasionat și profund angajat”, iar transpunerea pe marele și micul ecran reprezintă o provocare „plină de sinergii pentru sufletul nostru de profesioniști”, a adăugat el în comunicat. Nick van Dyk, care a lucrat nouă ani la Disney, va avea funcția de „copreședinte”, alături de un coleg ce urmează să fie numit. El va răspunde îndeosebi de distribuție, producție, strategie, finanțe și partea operațională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here