Laguna, Romantic, Lifa, restaurantul 240, printre localurile vizate de controale ale Primăriei Focşani

15
9594


Inspectorii Primăriei Focșani au suspendat activitatea la mai multe restaurante din municipiu care nu aveau autorizația de funcționare ce trebuie emisă de Primărie, dar patronii au anunțat că vor contesta deciziile autorităților. Surse oficiale spun că sunt foarte multe restaurante sau cluburi care nu și-au avizat anual autorizațiile de funcționare și care riscă să aibă activitatea suspendată. Autorizația de funcționare este un document care se reînnoiește/avizează anual de către Primărie dacă nu au fost modificări efectuate de firma care deține localul respectiv. Dacă au fost modificări, renovări, atunci trebuie depusă toată documentația aferentă. Surse oficiale ne-au spus că în urma controlului au fost acordate și amenzi acolo unde s-a considerată că neregulile sunt mai mari. Acțiunea de verificare a autorizațiilor a început acum două zile, iar vineri o echipă de control a descins la restaurante.

    Primele vizate ar fi fost Laguna, Romantic, Lifa, fostul restaurant Dogan de pe strada Tăbăcari, care a fost preluat de chef Mihai Neacșu și transformat în restaurant 240. Membri ai comisiei ne-au spus că alte restaurante din Focșani au închis imediat cum s-a aflat despre această verificare. Acțiunea de control a fost dispusă de viceprimarul Gabriel Necula, care a precizat că persoanele vinovate vor trebui să răspundă conform legii pentru situațiile constatate. „Am emis o dispoziție pentru constituirea unei comisii formată din reprezentanți ai serviciului juridic, serviciului autorizații, împreună cu Poliția Locală pentru verificarea tuturor societăților comerciale care desfășoară activități de alimentație publică, gen discoteci, cluburi, restaurante. Acolo unde vor fi nereguli se vor aplica sancțiunile legale”, ne-a spus viceprimarul Necula.

    Surse oficiale spun că în cazul Laguna ar fi fost dispusă o amendă și suspendarea activității pentru că societatea nu avea nici autorizație de funcționare, nici autorizație de construcție pentru cortul în care erau organizate evenimente. Mirela Cristea, reprezentantul Laguna, ne-a spus că a fost anunțată de aceste verificări dar că până acum nu a primit niciun proces verbal despre suspendarea activității la restaurant. Aceasta a precizat că ar trebui respectată procedura și aplicată doar o amendă, cu un termen legal pentru obținerea documentelor care lipsesc, înainte de a fi decisă suspendarea activității. Oricum, decizia de suspendare va fi contestată în instanță.

 „Am depus documentația de anul trecut pentru autorizația de funcționare și abia zilele trecute mi-au spus că mai trebuie să aduc un acord de la mediu. Am început deja procedurile pentru acest ultim document. Am plătit toate taxele, pentru anul trecut și pentru acest an. Vom contesta decizia de suspendare”, ne-a spus Mirela Cristea. Cât despre cortul fără autorizație, reprezentantul Laguna spune că este vorba de o construcție provizorie și nu a fost informată că este nevoie de acest document. „Am început deja să obținem toate autorizațiile pentru cort. Este o construcție metalică provizorie și până acum nu ni s-a spus că aveam nevoie de autorizație”, a mai spus Mirela Cristea.

Verificări la noul restaurant 240

    O altă firmă verificată a fost noul restaurant 240, abia deschis pe strada Tăbăcari din Focșani. Este clădirea unde a funcționat Casa Dogan, o clădire renovată minunat, care ne aduce aminte de farmecul Focșaniului de altădată. Spațiul a fost preluat de chef Mihai Neacșu care a deschis restaurantul 240, cu mâncăruri speciale precum Royal beef Rib-Eye servit alături de legume pe grill și panna cotta sărată cu foiță de aur comestibil, vinuri de colecție și șampanie Dom Perignon. Mihai Neacșu ne-a spus că a avut două controale de la Primărie și Poliția Locală în ultimele două zile, care au vizat aceeași autorizație de funcționare. Dacă la Casa Dogan nu era emisă autorizația de funcționare, din cauza problemelor cu un vecin, situația pare să fie diferită pentru noul restaurant. „Noi nu avem nicio problemă. Suntem în termenul legal de 30 de zile, avem toate celelalte avize și autorizații de la toate instituțiie, avem extinctoare pentru incendii”, ne-a spus Mihai Neacșu, care a precizat că va fi rezolvată și problema autorizației de funcționare de la Primărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here