Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Ghiduri cu informaţii esenţiale pentru bolnavii de cancer


Pacienții care suferă de cancer pot afla, de acum înainte, informații esențiale pentru 16 tipuri de afecțiuni oncologice. Asociația „Dăruiește Viață” a lansat mai multe ghiduri cu informații esențiale, într-o formă accesibilă pacienților, despre 16 tipuri de cancer, printre care și leucemie. Acestea oferă informații sigure din punct de vedere medical, care sunt verificate de medici de top din UE.
Ghidurile oferite gratuit în acest proiect sunt deja disponibile la adresa http://www.daruiesteviata.ro/ghidul-tau-in-cancer/ și oferă tocmai siguranța unor sfaturi avizate, venite din partea unor medici specialiști care sunt la curent cu cele mai noi informații în privința tratării cancerului. „Ne dorim să fim un ajutor pentru tine, fie că te confrunți personal cu această problemă, fie că ai în familie o asemenea situație sau printre prieteni. Vrem să îți oferim informații pe înțelesul tău pentru a ști ce înseamnă această boală, ce tratament are, care sunt efectele secundare, cât de importante sunt controalele, monitorizarea etc. Åži munca doctorilor va fi mai ușoară, pentru că principalele probleme cu care te confrunți au acum un răspuns, în scris, la care te poți întoarce în orice moment. Cele 16 ghiduri destinate bolnavilor de cancer au fost traduse în cadrul unui proiect al Asociației Dăruiește Viață, cu sprijinul Fundației Vodafone, prin programul Voluntar de profesie. Fiecare ghid a fost revizuit de un medic cu pregătire oncologică”, se arată pe site-ul www.daruiesteviata.ro.
Cele 16 ghiduri cuprind sfaturi despre cancer de sân, prostată, de vezică, ficat, melanom, cancer de col, endometrial, pancreatic, de stomac, leucemie acută mieloidă, leucemie cronică mieloidă, cancer esofagian, cancer colorectal, cancer de plămâni, cancer de ovare, limfom folicular și leucemie acută și cronică mieloidă. Accesate, ghidurile oferă informații despre frecvența tipului de cancer, modul de diagnosticare, opțiunile de tratament, efectele adverse ale tratamentului, dar și ce se întâmplă după tratament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?