VIDEO şi GALERIE FOTO: Bombe de aviație și mine antipersonal, la groapa de gunoi de la Haret

0
951


12 bombe de aviație și două mine antipersonal au fost distruse ieri, în apropierea gropii de gunoi de la Haret, de pirotehniștii din cadrul ISU Vrancea. Bombele și minele au fost găsite de muncitorii care lucrează la amenajarea noii gropi de gunoi. Primele au fost găsite marți, atunci când s-a și sunat la 112. Ajunși la fața locului, pirotehniștii au găsit și restul elementelor de muniție, în total fiind vorba de 12 bombe de câte 50 de kilograme fiecare și două mine antipersonal.

Ieri, bombele și minele, care erau în stare de funcționare, chiar dacă datează din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost distruse. Mai întâi, zona a fost asigurată corespunzător și s-au luat toate măsurile de protecție. „O echipă de muncitori, care efectua lucrări la groapa de gunoi de la Haret, a descoperit mai multe elemente de muniție rămase neexplodate. S-a deplasat la fața locului echipa de pirotehniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, care în urma verificărilor efectuate a găsit în total 12 bombe de aviație de câte 50 de kilograme fiecare și două mine antipersonal. Imediat s-au luat măsuri de sistare a activității în zonă, evacuarea persoanelor și izolarea zonei. De asemenea, având în vedere că era foarte periculos să se efectueze transportul acestora, s-a luat măsura distrugerii lor în locul în care au fost identificate”, a precizat căpitan Cristina Duță, de la ISU Vrancea.
    În cazul în care găsiți muniție neexplodată, este interzis să o atingeți cu mâna ori alte obiecte. De asemenea, este interzisă introducerea în foc, lovirea sau mișcarea munițiilor descoperite în pământ sau la suprafață, demontarea focoaselor sau a altor părți componente și secționarea acestora. Se mai interzice și jocul cu diferite muniții neexplodate și ridicarea, transportul și folosirea lor pentru diferite activități sau ornamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here