Copiii care nu sunt imunizați complet împotriva poliomielitei vor fi vaccinați

0
405


Riscul de poliomielită de la granița cu România, dinspre Ucraina, unde au fost depistate mai multe cazuri, încolonează la vaccinare copiii restanțieri. Medicul epidemiolog Marina Maiorov, din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, ne-a declarat că toți copiii care nu au imunizarea completă împotriva poliomielitei, cu trei doze de vaccin, vor fi imunizați. Astfel, s-au solicitat 1.200 de doze de vaccin împotriva poliomielitei, iar în momentul în care vor ajunge la DSP, va începe recuperarea copiilor restanțieri. De asemenea, medicii de la DSP recomandă părinților sau aparținătorilor copiilor să asigure colaborarea cu medicii de familie, în vederea vaccinării împotriva poliomielitei.
Potrivit calendarului de vaccinare, imunizarea antipoliomielitică începe la vârsta de 2 luni și continuă până la vârsta de 6 ani. Vaccinul este cuprins în schema națională de vaccinare și este administrat gratuit. Organizația Mondială a Sănătății a confirmat două cazuri de poliomielită în sud vestul Ucrainei, regiunea Transcarpatia.
Poliomielita afectează sistemul nervos central, cauzând paralizii, mai ales la copiii sub vârsta de 5 ani. Poliomelita este o boală epidemică și contagioasă, iar singura metodă de prevenire recomandată este vaccinarea antipoliomielitică. Din păcate, în România a scăzut foarte mult rata de imunizare, fiind sub cea de siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here