Unitățile de învățământ vrâncene pot obține finanțare de până la 10.000 euro, dacă elevii participă la Competiția națională de educație financiară „Bani pentru școala ta!”. Concursul se derulează până pe 30 octombrie 2015. Competiția se adresează tuturor persoanelor cu vârsta de peste 15 ani și instituțiilor de învățământ de pe teritoriul României, acreditate pentru anul școlar 2015-2016. Face parte din programele de educație financiară JA BanilQ și Baniipenet, având drept scop formarea abilităților de a administra resurse financiare și de a lua decizii financiare responsabile.
Regulile sunt simple. Fiecare unitate de învățământ va fi înscrisă automat și va acumula puncte prin numărul de persoane de minim 15 ani care vor: accesa pagina competiției www.banipentruscoala.ro și vor urma trainingurile disponibile pe site-ul www.competitiebaniiq.jaromania.org și www.competitiebaniipenet.jaromania.org. Persoanele înscrise trebuie să completeze un chestionar pre-training, să parcurgă cu atenție trainingurile și să completeze chestionarul post-training. Pașii următori constau în completarea denumirii corecte și complete a liceului susținut, localitatea și județul. Nu se vor lua în calcul prescurtările, ghilimelele sau alte semne invalide. De asemenea, tinerii înscriși trebuie să răspundă corect la cel puțin 50% din întrebările testului final.
Pentru fiecare persoană care a dus la bun sfârșit trainingul, organizatorul va oferi 1 EURO punct instituției înregistrate. În fiecare săptămână, pe site-ul competiției va fi afișat topul primelor 10 licee. Unitatea de învățământ cu cel mai mare număr de participanți, care au respectat condițiile și au parcurs pașii corect, va beneficia de un premiu, echivalentul în euro al numărului de puncte acumulate, în limita a 10.000 euro. Liceul va putea utiliza suma câștigată pentru modernizare sau derularea de programe educaționale. Se vor acorda premii separate pentru școlile mari – peste 1.000 elevi în toate ciclurile de învățământ și pentru școlile medii sau mici – sub 1.000 elevi în toate ciclurile de învățământ. Validarea instituției de învățământ câștigătoare va fi pe 25 noiembrie.
Competiția este organizată de Asociația Junior Achievement România (JA Romania), o organizație non-profit, fondată în anul 1993, parte a Ja Worldwide USA și JA Europe. „Este cea mai mare și dinamică organizație internațională de educație economică și antreprenorială, cu programe urmate în 39 de țări din Europa și 123 din toată lumea. În România, astfel de programe sunt urmate în fiecare an de peste 280.000 de elevi din peste 1.600 de unități de învățământ, programe desfășurate la nivel local în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice”, se arată într-un comunicat al organizatorilor competiției.