Premiul I pentru un elev vrâncean la Olimpiada Internațională a Elenismului

3
2024


În perioada 9-12 septembrie, la București s-a desfășurat Olimpiada  Internațională a Elenismului. Aflată la cea de-a doua ediție, olimpiada este organizată de Ministerul Educației și Cercetării Științifice și Uniunea Elenă din România, sub înaltul patronaj al Parlamentului României și Parlamentului Greciei.
    Alexandros Silivestru, elev la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud, a reprezentat România, alături de alți candidați. Joi, în urma probei susținute în cadrul competiției, care s-a desfășurat la Parlamentul României, Alexandros a obținut premiul I la olimpiada internațională. Tânărul o are ca profesoară îndrumătoare pe Ionela Anghelina. „Mă bucură faptul că începem acest an școlar cu un rezultat de excepție pentru județul Vrancea. Alexandros este un elev foarte serios, care a muncit cu multă responsabilitate pentru această competiție și a beneficiat de buna coordonare a unui profesor, care a adus în fiecare an, prin elevii săi, rezultate merituoase la olimpiada de limba latină, disciplină de bază în încadrare. Îl felicit, desigur, pe Alexandros și îi urez să-și împlinească toate visurile în domeniul performanței. Dar îi felicit, în egală măsură, pe toți colegii care, prin dăruirea lor, obțin rezultate de care suntem mândri cu toții, atât în învățământul de masă, respectiv la examenele naționale susținute de către elevi, cât și în cadrul competițiilor școlare, unde sunt valorificate la un nivel înalt competențele acestora”, a declarat profesoara Silvia-Ofelia Chelariu, inspector școlar pentru limba și literatura română, limba latină și limba neogreacă.
    În județul Vrancea nu există o comunitate minoritară elenă, dar limba neogreacă este predată ca disciplină opțională, după programe școlare aprobate de către MECS, în două unități de învățământ: Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud și Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani. Disciplina a fost introdusă în urmă cu doi ani, fiind predată în anul școlar 2013-2014 și anul școlar 2014-2015. „Acest rod al muncii elevului Alexandros este unul de excepție, cu care ne mândrim și prin intermediul căruia tradiția de excepție din liceul nostru continuă. Sincere felicitări atât elevului, cât și profesoarei Ionela Anghelina”, a declarat directorul Liceului Teoretic „Emil Botta” din Adjud. Alexandros Silivestru va fi premiat astăzi (sâmbătă).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here