Județul Vrancea are numeroși sportivi cu care se mândrește prin rezultatele obținute pe plan național și internațional. Una din sportivele de perspectivă și care s-a făcut remarcată în concursurile atletice este adjudeanca Mădălina Maria Bîndac, care are un palmares impresionant. La 9 ani, a ajuns să practice atletismul după ce a fost îndrumată către acest sport de vărul ei, Alexandru Novac (n.r. un alt atlet adjudean medaliat la competițiile naționale și de peste hotare). Pentru Mădălina, proba de aruncarea mingii de oină a fost prima din viața ei, antrenoarea ei fiind Camelia Ciortan la CSÅ Adjud.
Antrenamentele au decurs foarte bine, iar prima medalia de aur nu a întârziat să apară, în luna martie, la Campionatul Național de copii II, unde a reușit o aruncare de 34 metri. În vară, la un alt Campionat Național, Mădălina a progresat și a reușit o aruncare de 44 metri, un nou record național. Odată trecută la copile I, sportiva din Adjud a fost nevoită să schimbe proba și să concureze la aruncarea suliței. „Primul an m-a ajutat foarte mult în a prinde încredere și a mă motiva să continui acest sport. În martie la Campionatul Național de aruncări lungi, la proba de aruncarea suliței, am ieșit pe locul 2 deoarece eu fiind copilă I, am avut concurente mai mari decât mine cu un an, iar una din ele a avut o aruncare mai bună. Acest lucru m-a ambiționat pentru următorul campionat, iar la Campionatele Naționale din vară am câștigat medalia de aur. Următorul an am făcut două recorduri naționale, primul la Campionatele Naționale din luna martie cu o aruncare de 36.36m, iar următorul doborându-l pe acesta la Campionatele Naționale din luna iunie, am reușit o aruncare de 38m. În perioada vacanței de vară, am primit un telefon de la președinta clubului ACS Arena 2011 Bacău dacă sunt interesată să mă mut cu școala la Bacău și să mă antrenez cu Eugen Pereteatcu, un antrenor specializat pe această probă. Am fost foarte încântată de această propunere având în vedere că Bacăul este un oraș mult mai mare, cu mult mai multe posibilități și având un antrenor de specialitate, am acceptat și din septembrie m-am mutat la Bacău. Chiar dacă fosta mea antrenoare poate a rămas dezamăgită de alegerea făcută, pentru mine doamna Camelia Ciortan va fi una din cele mai importante persoane pentru mine, care m-a ajutat să ajung în lumea sportivă, care m-a motivat și care a fost lânga mine la orice problemă am avut și țin să îi mulțumesc foarte mult pentru tot ce a făcut pentru mine „, a spus Mădălina Maria Bîndac.
A renunțat la suliță după decesul antrenorului
Treptat, viața Mariei s-a schimbat în bine. A intrat la Liceul cu Program Sportiv Bacău, antrenamentele au început să meargă tot mai bine și au apărut medaliile. A câștigat titlul de vicecampioană națională la Naționalele de aruncări lungi (junioare I) și campioană națională la junioare III. Antrenorul Mariei s-a îmbolnăvit pentru o perioadă de timp, iar Maria și-a schimbat antrenorul, dar accidentată la cot, sportiva a avut o perioadă de timp în care a fost dezamăgită de rezultatele sale.
Anul trecut, a început să practice în paralel cu atletimsul și powerliftingul. După decesul antrenorului Eugen Pereteatcu, sportiva adjudeană a fost nevoită să abandoneze atletismul. „Am renunțat la atletism cu foarte multe regrete pentru că proba de aruncarea suliței a însemnat intrarea mea în lumea sportivă, m-a făcut să fie antrenată de un foarte bun antrenor care era pentru mine ca un tată și care m-a ajutat să progresez foarte mult și de la care am avut de învăța nu numai despre sport, cât și despre viața de zi cu zi. Cel mai bun rezultat al meu în acest timp a fost titlul de vicecampioană națională la categoria junioare I, cu o aruncare de 41.83 metri, eu fiind junioare III în primul an”, a mai spus Maria Mădălina Bîndac.
De la atletism la…..powerlifting
La începutul acestui an, sportiva a început să practice powerlifting, cu profesorul Daniel Zodian la cluburile SCM Bacău și Bronz Powerlifting Bacău. Åi la acest sport, sportiva din Adjud se mândrește cu performanțe deosebite: medaliată cu aur la Campionatul Național de juniori și cadeți (categ. 52kg), dublă vicecampioană europeană la împins din culcat și îndreptări plus alte două medalii de bronz la genoflexiuni și total la Campionatul European de la Orashaza (Ungaria), campioană absolută la toate categoriile de vârstă și alte trei cupe la Open cadeți, Open tineret și Open seniori la Campionatul Național de juniori, cadeți, tineret și seniori. Cooptată în Lotul Național al României, Maria a început pregătirea pentru Campionatul Moondial din Cehia cu secretarul general al Federației Române de Powerlifting, Ovidiu Panazan.
Lupta pentru podium de la Praga a fost destul de strânsă având în vedere că adversarele Mariei erau mai mari ca vârstă decât ea, fiind născute în în anii 1997-1998 și cu un avantaj de pregătire cu 1-2 ani în plus. „Asta m-a facut să îmi doresc și mai mult să arat de ceea ce sunt în stare și chiar dacă sunt mai mică, pot lupta cot la cot cu ele. La proba de îndreptări am reușit să fac un nou record național al României cu încercarea de 135kg pe care am avut-o reușită. Toate medaliile am reușit să le obțin prin muncă, dedicare, concentrare și foarte multă atenție la indicațiile domnului antrenor Daniel Zodian și secretarului general al Federației de powerlifting Ovidiu Panazan, la rândul lui și el antrenor. Sunt foarte mulțumită de acest an competițional terminat cu bine și sper ca anul viitor să fie și mai bine și să îmi îndeplinesc ceea ce mi-am propus, ca la Campionatul European de powerlifting care se va desfășura în Spania în luna aprilie 2016 să se cânte imnul României și să aduc acasă titlul de campioană europeană la categoria 52kg. În tot ceea ce fac, antrenorul meu Daniel Zodian mă susține și mă motivează și vreau să îi mulțumesc pentru tot ceea ce face față de mine și că este pentru mine tată, antrenor, un bun prieten, doctor, psiholog, bucătar și tot ceea ce aș mai avea nevoie”, a încheiat sportiva adjudeană Maria Mădălina Bîndac.