Ultima zi pentru achiziționarea unui calculator prin programul Euro 200

0
850


Astăzi este ultima zi în care cei 517 elevi și studenți vrânceni, care s-au încadrat în programul guvernamental „Euro 200”, vor putea utiliza tichetele pentru achiziționarea unui calculator. Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Educației, după distribuirea bonurilor valorice, care s-a făcut până la finalul lunii iulie, tinerii au avut la dispoziție suficient timp să-și cumpere un calculator nou, acest lucru trebuind făcut până pe 31 august.
    Beneficiarii sunt studenți și elevi din învățământul de stat sau particular acreditat, cu vârsta de până în 26 de ani, ce provin din familii cu un venit brut lunar de cel mult 150 lei pe membru de familie. Potrivit Legii 269/2004, la stabilirea venitului brut pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei în luna precedentă depunerii cererii, cu excepția alocației de stat, alocației familiale complementare și a alocației de susținere pentru familia monoparentală, bugetului personal complementar acordat persoanelor cu handicap, burselor de studii și burselor sociale, precum și a tuturor drepturilor sociale care, potrivit legii, sunt exceptate de la stabilirea altor drepturi și obligații. Acest ajutor financiar se acordă o singură dată în cadrul unei familii.
       Conform listei Ministerului Educației, la nivel național sunt 17.129 de elevi și studenți beneficiari ai tichetelor „Euro 200” în acest an, dintre care 517 sunt din județul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here