Ediția: Sâmbătă 21 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Sâmbătă 21 Decembrie 2024. Nr 6784

Lipsa internetului și aplicația informatică au întârziat repartizarea pe posturi a suplinitorilor


Ședința de repartizare a candidaților cu minim nota 5 la Titularizare pe posturi declarate pentru „Angajare cu contract pe perioadă determinată”-Suplinire, a avut loc ieri, în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. În timpul desfășurării ședinței publice, reprezentanții ISJ s-au confruntat cu două probleme: prima, lipsa internetului, și a doua, aplicația ministerului, care le-a dat ceva bătăi de cap. Din aceste motive, dar și pentru că unii candidați nu erau hotărâți dinainte de a fi strigați ce post doresc sau cel pe care îl vroiau nu mai era disponibil, ședința a durat mai mult.
    Ședința a început la ora 9.00, cu repartizarea pe post a educatoarelor. Prima candidată a fost Nicoleta Arsenie, cu media 8,35, care a ales Școala Gimnazială din Sihlea. Următoarea pe listă, Nicoleta Tăzlăoanu cu media 8,27 a ales să meargă la Grădinița cu program prelungit nr. 17 din Focșani, Diana Răcman a ales Odobești, Olga Pătrașc a optat pentru Panciu, Roxana Postolache a ales Jorăști și lista poate continua până la ultima candidată înscrisă, Dana Vasilache, care a optat pentru Andreiașu de Jos. Dintre cele 35 de candidate înscrise pentru posturile de educatoare, două au renunțat pentru că nu mai existau posturi în localitățile preferate de ele, iar trei au absentat.
    Dana Sîrbu, una dintre candidate, deși își dorea un post de învățătoare la Dălhăuți, s-a ales cu unul de educatoare la Șindrilari: „Am ales postul de educatoare crezând că cel de învățătoare de la Dălhăuți este ocupat. Între timp am fost informată că de fapt nu a fost ocupat. Am revenit la ISJ pentru a mă informa dacă este așa. Mi s-a spus să revin mâine și voi încerca pentru cel de la Dălhăuți. Încercarea moarte n-are”, a declarat aceasta.
    La repartizarea pe post a învățătorilor, prima candidată repartizată a fost Ionela Beteringhe, cu media 8,72, care a optat pentru Școala Gimnazială Spulber. Următoarea, Alina Cîmpureanu, cu media 8,57 a ales Bârsești, urmată de Maricica  Leon 8,57- Pufești. Lista candidaților s-a încheiat cu Oana Smărăndoiu cu media 6,22, care a optat pentru Jariștea. La această categorie, una din candidate nu a putut fi prezentă, respectiv Camelia Șerbănoiu. Pentru a se asigura că va primi post, aceasta l-a împuternicit pe fratele ei, Ionuț Șerbănoiu, care a fost prezent în sală. „Sora mea mi-a făcut procură pentru a o putea reprezenta astăzi (n.r. ieri). Ea vrea postul de la Cândești, dar, dacă îl va lua altcineva înaintea mea, ca a doua opțiune am Dragosloveni. Dacă nu va fi nici asta, s-a mai gândit la Ciușlea și Odobești”, a declarat acesta, înainte de repartizarea învățătorilor. Nu a avut însă nevoie nici de cea de-a doua opțiune, deoarece norocul a fost de partea surorii sale, ocupând postul de la Cândești.
    Doar 12 candidați au luat posturi de Limba și Literatura Română. La finalul repartizării pe aceste posturi, mai erau libere un post la Târâtu – Poiana Cristei și la Vintileasca, pe care inițial nu le dorea nimeni. Într-un final, Viorica Calciu, cu media 8,08, a ales Târâtu, iar pe cel de la Vintileasca l-a luat, cu media 8,03, Cristina Hozoc. La această categorie, pentru că a absolvit cu dublă specializare, Simona Mihălcică (media 9,46) a optat pentru un post la Dumitrești la română-franceză. De asemenea, Ionuț Poenaru a decis să renunțe și nu a mai ocupat niciun post, iar Alina Vrânceanu (media 8,35) a spus că va mai aștepta să vadă ce posturi  se vor mai elibera.
    Toți cei șase candidați la engleză au primit posturi. Prima repartizată a fost Daniela Petrea, cu media 7,26, care a ales să meargă la Pufești. Celelalte localități alese au fost Jariștea, Ploscuțeni, Vârteșcoiu, Cotești și Gura Caliței. La cea din urmă, postul a fost ocupat de ultimul candidat, Darius Drăgan, cu media 6,18.
    La franceză au fost doar doi candidați și ambii au primit posturile dorite. La matematică, toți cei 10 candidați și-au ales posturi, o singură profesoară fiind în dilemă din cauza faptului că era nevoită să facă naveta de la Focșani și nu cunoștea foarte bine județul și distanțele. Într-un final, aceasta, respectiv Ecaterina Ursu, a ales să meargă să predea în Andreiașu de Sus. La fizică și la chimie, situația a fost rapidă și clară. Mihaela Danțiș va preda fizica în Tulnici, iar Lavinia Anghel și Costel Bivolaru vor preda chimia la Mărășești și Gologanu.

    Repartizarea la biologie a început cu stângul din cauza unei confuzii de nume. Mihaela Coman nu a fost prezentă în sală și a fost reprezentată de un reprezentant legal. Având aceeași medie cu Nicoleta Jusman (7,97), ambele persoane se aflau în fața reprezentanților ISJ în așteptarea informațiilor despre posturile dorite. Deși reprezentantul Mihaelei Coman era primul chemat, Nicoleta Jusman a intervenit și a spus ce post vrea, creând astfel confuzie între cele două persoane. Mihaela Coman s-a ales pentru câteva momente cu un post la Postliceala Sanitară „Vasile Alecsandri”. Reprezentanții ISJ și-au dat seama de eroare, au intervenit repede și au rezolvat problema: Nicoleta Jusman a primit postul la postliceală, iar Mihaela Coman pe cel de la Ciorăști. Repartizarea a continuat în parametri normali, fără alte probleme.
    La informatică, Florin Giurcă a ales posturi la Colegiul Național „Al. I. Cuza” și la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani. În continuare, la istorie, geografie, economie și educație antreprenorială, religie ortodoxă, educație fizică și sport, arte vizuale, educație muzicală și consiliere psihopedagogică, candidații au primit posturile dorite, fără a întâmpina dificultăți. Unii candidați au fost nevoiți să-și aleagă câte trei-patru localități pentru a completa norma de 18 ore. Spre exemplu, Corina Voinea a renunțat la detașare și a ales să predea geografia la Reghiu, Nănești și Adjud. Tot profesor de geografie, Ionuț Noapteș și-a ales patru localități: Adjud, Cîmpineanca, Gologanu și Urechești. George Andreiu a ales să fie profesor de religie ortodoxă în Slobozia Ciorăști, Răstoaca și Biliești.
    La psihopedagogie specială, aplicația i-a pus iar în dificultate pe reprezentanții ISJ. Conform discuțiilor din sală, dintre inspectorii școlari și cadrele didactice, aplicația nu recunoaște și nu admite repartizarea unor candidați pe posturile de profesor-educator, ci doar pe posturile de profesor psihopedagogie specială pentru o catedră de educație specială. Reprezentanții ISJ au menționat că se vor interesa de situație și vor încerca să remedieze problema.
    Mai departe, repartizările la disciplinele economic, administrativ, poștă, educație tehnologică, asistență medicală generală și transporturi rutiere s-au realizat fără dificultăți.
    Astăzi va avea loc, tot la sediul ISJ Vrancea, repartizarea în ședință publică a candidaților în baza mediilor obținute la concursurile de Titularizare din 2014 și/sau din 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?