Polițistul Ștefan Scarlat, judecat la Tribunalul Vrancea pentru luare de mită, are voie să părăsească județul. El a contestat soluția magistraților Tribunalului Vrancea, care i-au prelungit măsura controlului judiciar și i-au interzis, printre altele, să părăsească limita teritorială a județului. La Curtea de Apel Galați a avut succes, judecătorii dându-i voie să părăsească județul Vrancea.
Pe lângă faptul că l-au lăsat să plece din județ, el având acum obligația de a nu părăsi țara, magistrații gălățeni au exclus două persoane din lista celor cu care polițistul nu avea voie să comunice, respectiv pe comisarul șef Victor Norocea, adjunct al IPJ, dar și pe comisarul șef Marian Harap, care a fost șeful său până să fie reținut. „Admite contestația formulată de inculpatul Scarlat Ștefan. Desființează în parte încheierea de ședință din data de 05.08.2015, pronunțată de Tribunalul Vrancea în dosarul nr. 733/91/2015 și, în rejudecare: (…) dispune înlocuirea obligației de a nu depăși limita teritorială a județului Vrancea, aferentă măsurii preventive a controlului judiciar impusă inculpatului Scarlat Ștefan prin încheierea din 17.06.2015 a Tribunalului Vrancea, cu obligația de a nu depăși limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a instanței de judecată. Înlătură pe martorii Norocea Victor și Harap Octavian Marian din lista persoanelor de care nu se poate apropia și cu care nu poate comunica, direct sau indirect, inculpatul Scarlat Ștefan. (…). Definitivă”, se arată în soluția instanței.
Polițistul a revenit la serviciu
Judecat pentru fapte de corupție, polițistul Scarlat a revenit la serviciu în urmă cu ceva timp. Acum, el nu-și mai desfășoară activitatea la Serviciul de Investigare a Fraudelor, acolo unde se afla când ar fi comis infracțiunile, ci la Poliția Orașului Odobești, având de îndeplinit sarcini bine stabilite. Polițistul Scarlat a fost trimis în judecată de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Galați în aprilie, el fiind acuzat de procurori de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, instigare la abuz în serviciu și sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri.
Potrivit procurorilor DNA, la începutul lunii august 2013, polițistul ar fi primit 150 de euro de la un denunțător pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu. Câteva zile mai târziu, omul legii ar fi alimentat autoturismul personal de la benzinăria unui alt denunțător, dar nu ar fi achitat contravaloarea. Procurorii DNA au mai arătat că în luna iunie 2013, în timp ce se afla în parcarea unui supermarket din Focșani, polițistul Scarlat ar fi pretins și primit bani de la administratorul unei societăți comerciale, respectiv suma de 600 lei.
Totodată, în data de 25 septembrie 2013, inculpatul Scarlat Ștefan i-ar fi solicitat unui coleg de-al său, agent de poliție în cadrul IPJ Vrancea, să nu-i aplice nicio sancțiune contravențională unui om de afaceri, ca urmare a unui controlul efectuat în aceeași zi la firma sa, ocazie cu care fuseseră constatate mai multe nereguli. Prin această „intervenție”, inculpatul i-a asigurat omului de afaceri un folos necuvenit prin neaplicarea sancțiunii contravenționale corespunzătoare, spun procurorii.