Avem nevoie de 1/2 kg de lapte, 180 gr de zahăr tos, zeamă de la o lămâie sau limetă, 100 gr frișcă lichidă și sucul de la o lubeniță roșie, cărnoasă, potrivită ca mărime.
O urmăm în bucătărie pe doamna Alina, din Gottlob, care ia lubenița, o spală sub jet de apă, apoi înfige cuțitul în ea și poartă hotărât lama cuțitului prin fructul ce pârâie, semn că e bine copt. ‘Secretul deliciului acestei înghețate este ascuns în lubenița de Gottlob. În laptele rece punem zahărul și-l lăsăm să se dizolve complet. Nu punem nimic pe foc. Când zahărul s-a topit de tot și nu mai simțim niciun cristal pe limbă, adăugăm zeama de limetă. Separat, curățăm foarte bine lubenița, să nu mai rămână în ea nicio sămânță. O tăiem bucăți potrivite și o dăm prin blender și o adăugăm peste compoziția cu lapte, după care strecurăm totul printr-un tifon, ca să obținem o compoziție fină. Adăugăm frișca și amestecăm bine cu mixerul, până obținem o compoziție cremoasă. Turnăm totul în forme și punem în frigider vreo 3-4 ore’, spune doamna Alina.