Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

RECORD de precipitații la Panciu. Putna a crescut cel mai mult


Cantități însemnate de precipitații au căzut de marți dimineață și până miercuri dimineață, adică într-un interval de 24 de ore. Cea mai mare cantitate de precipitații a căzut la Panciu, respectiv 68,8 l/mp.
    Purtătorul de cuvânt al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Vrancea, Sergiu Mihăilă, ne-a precizat că în intervalul menționat, la Adjudu Vechi cantitatea de precipitații căzută a fost de 11,5 l/mp, la Lungoci 28,7 l/mp, la Ciuruc s-au înregistrat 61,1 l/mp, la Tulnici 12,8 l /mp, la Colacu 67,3 l/mp, la Mircești 40,7 l/mp, la Boțîrlău 34,2 l/mp, la Nereju s-au înregistrat 13,2 l/mp, la Herăstrău 16,1 l/mp, la Golești 44,3 l/mp, la Groapa Tufei 21,7 l/mp, la Jiliște 23,1 l/mp, la Vidra 22,4 l/mp, iar la Fitionești cantitatea de precipitații căzută în cele 24 de ore a fost de 51,1 l/mp.
    În ceea ce privește debitele râurilor, Sergiu Mihăilă ne-a precizat ieri dimineață că nu au fost atinse cotele de atenție pe niciun râu, cea mai mare creștere, respectiv de 106 centimetri a nivelului apei, înregistrându-se pe râul Putna. Totuși un risc a existat, întrucât ieri, a fost emisă o atenționare hidrologică de fenomene imediate, care a intrat în vigoare la ora 16:55 și a expirat la ora 24.00. Conform acesteia, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, s-ar fi putut produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Atenție pe râul Șușița și alți afluenți mici ai Siretului – curs inferior (județele Vrancea și Galați), afluenții Bârladului inferior (județul Galați) și pe afluenții mici ai Prutului.
    Astfel, s-a impus urmărirea evoluției situației hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră”.
    Vremea nu se va îmbunătăți. Asta pentru că din data de 20 august a.c., de la ora 3.00 și până în 21 august ora 23.00, va continua să plouă în întreaga țară. Potrivit ANM, ploile vor avea caracter torențial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?