Deschiderea celei de-a XXII-a ediții a Concursului interdisciplinar „InfoEducație” de la Gălăciuc a avut loc ieri, între orele 9.30-10.30. Apoi, între orele 10.30-12.00 a avut loc predarea mașinilor virtuale, iar între orele 12.00-13.30 au avut loc discuții cu participanții, pentru ca începând cu ora 14.30 aceștia să-și instaleze proiectele.
Seara, participanții au putut afla mai multe noutăți, în cadrul unor seminarii susținute de dr. Sabin Buraga, Vlad Temian și Laura Vasilescu. Astăzi și mâine va avea loc jurizarea proiectelor, iar joi vor fi organizate câteva workshop-uri, dar și o excursie în rezervația Chile Tișiței și la Mânăstirea de la Lepșa. Vineri, pe 7 august, va avea loc festivitatea de premiere, între orele 14.30-16.30, dar și alte seminarii.
150 de participanți, din 32 de județe
La cea de-a XXII-a ediție a Concursului interdisciplinar „InfoEducație” de la Gălăciuc, care este organizată sub deviza „Programează pentru ceva util”, participă aproximativ 150 de participanți, din 32 de județe, dar și ingineri de la Google. Concursul cuprinde cinci secțiuni, respectiv pagini Web, software utilitar, software educațional, roboți și multimedia. La acest concurs participă și șase elevi vrânceni: Andrei Pufu, care concurează cu lucrarea „Atheris.py” la secțiunea soft educațional; Claudiu Cășăneanu, cu proiectul „Imperiul Roman – mărire și decădere”, la aceeași secțiune; Andrei Marin, cu proiectul „Aplicație a inteligenței artificiale pentru rezolvarea problemei cubului Rubik”, la secțiunea Roboți; Valentin Mocanu și George Neacșu, cu proiectul „Clasa virtuală” la secțiunea web; Cosmin Cojocaru, cu proiectul „Te crezi IT-ist?”, la secțiunea soft educațional.
Juriul este format, pentru fiecare secțiune în parte, din profesori și elevi de la universități renumite din țară, dar și angajați ai firmelor de IT. Pentru fiecare secțiune în parte vor fi desemnați câștigători, valoarea totală a premiilor fiind de aproximativ 5 mii de euro.