Mașini de transport persoane și marfă, verificate de polițiști

1
763


Peste 21.000 de autobuze și camioane au fost verificate de polițiști pentru siguranța transportului public de persoane și de mărfuri, la nivelul întregii țări. Activitățile de control s-au desfășurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL). „În perioada 20 – 27 iulie a.c., Direcția Rutieră din cadrul I.G.P.R. a coordonat, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone”, se arată într-o informare a IGPR.
    La nivelul județului Vrancea, în perioada amintită, polițiștii de la Serviciul Rutier au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale, dintre care 28 pentru viteză și restul pentru alte abateri, transportatorilor de persoane cu mașini mai mare de 8+1 locuri. În ceea ce privește transportatorii de mărfuri cu mașini mai mari de peste 3,5 tone, oamenii legii au aplicat 35 de sancțiuni, dintre care 17 pentru viteză și restul pentru alte abateri, printre care și nerespectarea timpilor de condus-odihnă.
    La nivelul întregii țări, pe parcursul celor șapte zile, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 6.134 de sancțiuni contravenționale. Astfel, au fost sancționați 1.860 de transportatori de persoane, dintre care 334 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 619 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 45 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă sau pentru abateri constatate la aparatele tahograf, 120 pentru că au condus un autovehicul cu defecțiuni tehnice și 245 pentru lipsa unor documente.
    De asemenea, pentru neregulile constatate la regimul transportului de marfă, polițiștii au aplicat 4.274 de sancțiuni contravenționale, dintre care 27 pentru conducere sub influența alcoolului, 1.601 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 267 pentru nerespectarea timpilor de conducere/odihnă și abateri privind tahograful, 393 pentru defecțiuni tehnice și 617 pentru lipsa documentelor conducătorului auto.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here