VIDEO: Consiliul Judeţean va reabilita drumul judeţean spre Mirceşti

2
1084


Consiliul Județean va începe anul acesta lucrările de reabilitare a drumului județean 204E pe o porțiune de 6,2 kilometri, Focșani- pod pârâul Åžoimu la Mircești. Indicatorii tehnico economici au fost aprobați, ieri, în ședința Consiliului Județean, însă nu fără opoziția consilierilor de la PNL. Aceștia au căutat diferite motive pentru a se opune proiectului, ba că e o valoare prea mare, ba că se reface drumul pe o lățime de 12 metri și nu se respectă standardul de cost sau că nu sunt folosiți vechii indicatori tehnico economici pentru reabilitarea drumului, așa cum au fost aprobați în urmă cu peste șase ani. Directorul Direcției de specialitate din Consiliul Județean, Romeo Iordache, a arătat că standardul de cost pentru drumuri județene prevede doar lucrări pentru refacerea sistemului rutier și a șanțurilor. Ori, a explicat Iordache, lucrările de modernizare a unui drum sunt mai complexe, prevăd amenajarea de trotuare, spații verzi, poduri, podețe, asigurarea siguranței rutiere, amenajarea drumurilor laterale. Iar aceste lucrări nu pot fi prevăzute și licitate separat deoarece s-ar considera că se încearcă fragmentarea investiției și că se favorizează un anumit constructor. Directorul Iordache a precizat că administrația județeană a încercat să realizeze lucrările la acest drum prin mai multe programe de investiții, fostul PNDI, noul PNDL însă pentru că nu s-a reușit acest lucru s-a apelat la fondurile din bugetul local.

    Secretarul județului, Raluca Dan, a subliniat că lucrările la acest drum ar trebui să înceapă simultan cu cele de la proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces”. Proiectul aprobat ieri vizează indicatorii tehnico economici pentru reabilitarea podului peste pârâul Åžoimu la Mircești și a unui sector de drum județean, în lungime totală de peste șase kilometri. Valoarea totală a investiției a fost estimată de proiectanți la peste 20.678,74 mii lei. „În urma verificării stării tehnice a drumului județean 204E, pe sectorul Focșani (DN 2-DE 85)-Petrești – pod peste pârâul Åžoimu la Mircești, în lungime de 6,20 km, s-a constatat că starea tehnică a acestuia este necorespunzătoare, circulația nu se desfășoară în condiții de siguranță, fapt pentru care sunt necesare lucrări de reabilitare și modernizare pe acest sector de drum precum și lucrări de construire a podului existent”, se arată în proiectul de hotărâre.
    Directorul Romeo Iordache a arătat în discuțiile cu consilierii județeni că administrația județeană derulează mai multe investiții pe drumurile județene, inclusiv pe drumul Valea Sării – Nereju. Însă investiția de aici este considerată foarte complexă deoarece lucrările vizează atât infrastructura rutieră cât și amenajarea versanților, a apărărilor de mal. Pe acest drum sunt 63 podețe, 28 de poduri. „Cred că este cel mai dificil drum din județ, are specificul unui drum de munte”, a afirmat directorul Romeo Iordache. Acesta a precizat că doar anul acesta au fost executate lucrări de 3,8 milioane lei pe acest drum.

    Locuințe pentru medici

    Consiliul Județean vrea să construiască locuințe pentru tinerii medici care lucrează în unitățile sanitare din județ. La ședința ordinară de ieri a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care se solicită municipiului Focșani o suprafață de o mie metri pătrați pe care să fie construite imobile dedicate specialiștilor din sănătate. După finalizarea tuturor procedurilor, terenul ar urma să fie transmis în folosință gratuită către Agenția Națională pentru Locuințe în vederea construirii locuințelor. „Având în vedere faptul că Județul Vrancea nu deține în domeniul public sau privat imobile care ar putea servi ca locuințe de serviciu, nu deține nici terenuri pentru eventuale lucrări de construcții de apartamente, este necesar a se promova un proiect de hotărâre pentru solicitarea transmiterii din domeniul public al municipiului Focșani în domeniul public al Județului Vrancea a unui teren pe care să fie construite locuințe de serviciu prin Programul de construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii”, se arată în referatul atașat proiectului de hotărâre inițiat de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here