Hoții au spart oficiul poștal din Tănăsoaia și au furat seiful cu bani

3
1931


Oficiul poștal din comuna Tănăsoaia a fost spart în noaptea de marți spre miercuri. Persoane necunoscute au forțat gratiile și ușa de acces, cel mai probabil cu o rangă, și au pătruns în interior. Au luat seiful și câteva cartele reîncărcabile, nu și pe cele cu număr, după care au plecat. La mică distanță de sediul poștei, hoții au făcut un popas, au spart seiful, i-au scos nisipul din el pentru a fi mai ușor și și-au continuat deplasarea. Au mai mers aproximativ 200 metri, până pe malul unui pârâu, au luat banii din seif, aproximativ 700 lei, după cum spun anchetatorii, și au dispărut, lăsând seiful pe malul gârlei.
    Seiful a fost observat de un angajat de la Apele Române, după cum ne-a spus primarul comunei Romeo Vulpe, în jurul orei 5.00, atunci când s-a dus să ia cotele, stația fiind chiar în zona respectivă. Inițial, omul nu și-a dat seama despre ce este vorba, dar atunci când a văzut ușa oficiului poștal forțată a sunat imediat angajata poștei și a anunțat-o. Acesta a venit la fața locului și după ce a văzut ușa și gratiile forțate a sunat la 112.

   Reprezentanții poștei spun că în oficii nu se păstrează sume mari de bani

    Imediat la locul spargerii au ajuns polițiștii, care au efectuat primele cercetări și au ridicat probe. „Locația are ușă metalică și gratii, care au fost forțate, cel mai probabil cu vreo rangă. A fost luat seiful, dar și mai multe cartele reîncărcabile, nu și cele cu număr, iar după ce au ieșit și au parcurs aproximativ 30 metri s-au oprit și au spart seiful pentru a-l goli de nisip. Apoi, au mai parcurs aproximativ 200 metri, până pe malul unui pârâu, au luat banii și au lăsat seiful acolo. Spargerea a fost constatată în jurul orei 05.00, atunci când un angajat de la Apele Române a mers să ia cotele. A văzut seiful și și-a dat seama despre ce este vorba când s-a întors și a văzut ușa forțată. A sunat-o pe angajată, care a venit la fața locului și apoi a sunat dumneaei la poliție. Din ce știu nu au sistem de alarmă. Noi în comună avem doi paznici, unul răspunde de șase sate și celălalt de patru. Erau în comună, dar nu s-a auzit nimic. Va face poliția anchetă și va stabili ce s-a întâmplat. Am înțeles că au în vizor mai multe persoane”, ne-a declarat Romeo Vulpe, primarul de la Tănăsoaia.
    Oficiul poștal nu are pază fizică și nici sistem de supraveghere, întrucât în interior nu sunt păstrate valori mari. „În subunitățile poștale, conform normelor, nu se păstrează sume de bani și tot ce intră în unitate se achită destinatarilor în aceeași zi, tocmai pentru a se evita astfel de situații”, a precizat Camelia Iliescu, șeful Oficiului Poștal Focșani.
     
   Hoții au avut o tentativă și la Podu Turcului

    Nu este exclus ca hoții să nu fie din zonă. Asta pentru că în aceeași noapte, s-a încercat spargerea unui oficiu poștal și la Podu Turcului, în Bacău, localitate care este destul de aproape de comuna Tănăsoaia. Pe lângă polițiștii de la Postul de Poliție din localitate și de la Adjud, la Tănăsoaia au ajuns și ofițeri de la Serviciul de Investigații Criminale, care fac cercetări în acest caz.
    De altfel, de ceva timp, mai ales în Focșani, au avut loc mai multe spargeri, în special de magazine, cu moduri sofisticate de operare, ale căror autori nu au fost identificați nici acum. Și în aceste cazuri, cum ar fi de exemplu spargerea de la magazinul Fortuna, dar și cea de la magazinul Zanfir, din Piața Unirii, în care hoții au pus la pământ sistemele de alarmă într-un mod profesionist, oamenii legii cred că autorii sunt veniți din alte părți.

   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here