Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

GALERIE FOTO: Mai mulți tineri voluntari vrânceni, în vizită prin țară


17 tineri vrânceni s-au implicat, în perioada 15 iunie-15 iulie, în campania de informare culturală derulată în cadrul proiectului de tineret „Amprente culturale”. Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Vrancea a derulat activitățile principale ale proiectului la Tg. Jiu și Sibiu, în parteneriat cu DJST Gorj și DJST Sibiu. 
În Centrele de tineret aparținând celor două instituții, tinerii vrânceni au schimbat informații cu ai lor colegi gorjeni și sibieni cu privire la cultură, activitățile în Centrele de Tineret ale celor trei parteneri și s-au bucurat de posibilitatea continuării informării prin intermediul grupului Centrului de tineret Focșani, creat în urmă cu un an, împreună cu tineri maramureșeni, după călătoria tinerilor vrânceni în Maramureș. „Tineri vrânceni, voluntari în proiectele de tineret de-a lungul ultimilor 8 ani, s-au informat cu privire la cultură, tradițiile, obiectivele turistice și mărturiile istoriei prin vizitarea obiectivelor culturale și turistice, de interes major, din peisajul gorjean și sibian, dar și de pe traseu. A fost o activitate maraton, pe cât de consistentă pe atât de emoționantă”, se arată într-un comunicat de presă semnat de directorul DJST, Daniel Gongu.
Potrivit reprezentanților DJST, participanții au vizitat aproape tot ce ține de domeniile turism și comunicare, istorie, cultură și tradiții din traseul urmărit:  Târgoviște – Mănăstirea Dealul, unde este înmormântat Voievodul Mihai Viteazul, și Complexul Muzeal „Curtea Domnească”, cu Turnul Chindiei; Pitești – centrul istoric;  Horezu – Complexul Muzeal de Artă al Culturii Horezu și Hurezi, Peștera Polovragi, Peștera Muierii; Tg. Jiu – „Calea eroilor”, ce cuprinde un complex artistic creat de către sculptorul Constantin Brâncuși, Coloana infinitului, Poarta sărutului și Masa tăcerii, Defileul Jiului – obiectiv turistic și geografic spectaculos; Hunedoara – impunătorul Castel al Corvinilor, Hațeg, Biserica cnezilor Cândea, monumentul Sântămăria Orlea, Prislop, Alba Iulia – Cetatea Albă Carolina – martoră a Unirii de la 1918, cu un tezaur multiplu, inestimabil; Sibiu – cetatea veche și Complexul Național Muzeal Astra; Transfăgărășanul cu Cascada, Lacul Bâlea și minunatul peisaj alpin;  Complexul Muzeal de la Curtea de Argeș cu fântâna meșterului Manole. 
„Un fir nevăzut a adus la un loc «amprentele culturale» ale unor personalități marcante ale istoriei neamului românesc: Voievozii Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu, Mircea cel Bătrân, Petru Cercel, Radu de la Afumați, Neagoe Basarab și urmașii familiei voievodale, Iancu de Hunedoara, Regii României Moderne. Participanții s-au arătat încântați și preocupați de păstrarea valorilor culturii românești și, în același timp, de promovarea și cultivarea acestora”, se mai arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?