‘Tomorrowland’ conduce topul încasărilor în cinematografele nord-americane

0
479


Filmul SF ‘Tomorrowland’ (‘Lumea de dincolo de mâine’), producție a studiourilor Disney, cu George Clooney în rolul principal, conduce încasările în cinematografele nord-americane în weekendul recent încheiat, cu 32,2 milioane de dolari, la debut, scriu AFP și variety.com. Personajul lui George Clooney, Frank Walter, este un om de știință care încearcă alături de o adolescentă curioasă și cu înclinații spre știință, interpretată de Brit Robertson, să se întoarcă într-un univers foarte avansat din punct de vedere tehnologic, denumit Tomorrowland, care însă există doar în memoria colectivă a celor doi. Când era copil, Frank Walter fusese alungat din Tomorrowland ca urmare a experimentelor pe care le realizase. Aventurile prin care trec cei doi au ca scop final salvarea Pământului. Regia filmului este semnată de Brad Bird, care a regizat și ‘Mission Impossible Ghost Protocol’ (2011). Responsabilii studiourilor Disney se așteaptă ca în cele patru zile de la lansare ‘Tomorrowland’ să reușească să depășească 40,7 de milioane de dolari, beneficiind de proiecția în 3.972 de săli de cinema.     Comedia ‘Pitch Perfect 2’, regizată de Elizabeth Banks, despre aventurile unui grup de femei care cântă într-un cor al unei universități americane, este pe locul doi în topul încasărilor cu 30,2 milioane de dolari, ajungând la un total de 125,5 milioane de dolari în cele două săptămâni de la lansare.
    Pe locul trei în topul încasărilor s-a clasat, cu 30 milioane de dolari, cel de-al patrulea film al regizorului George Miller din seria Mad Max, cu frumoasa Charlize Theron într-unul din rolurile principale ale filmului, a cărui premieră mondială a avut loc în cadrul festivalului de la Cannes.
    Filmul horror ‘Poltergeist’, în regia lui Gil Kenan, un remake al peliculei cu același nume din 1982 al regizorului Tobe Hooper, ocupă locul patru în box office-ul nord-american cu 27,7 milioane de dolari.

Thrillerul SF de acțiune cu supereroi ‘Avengers: Age of Ultron’ (‘Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron’) ocupă locul cinci cu 26,8 milioane de dolari, după ce timp de trei săptămâni s-a aflat pe podium. A strâns per total de la lansare pe continentul nord-american peste 410 milioane de dolari.
Comedia de acțiune ‘Hot Pursuit’, în regia lui Anne Fletcher, cu Reese Whiterspoon și Sofia Vergara în rolurile principale, a strâns 4,2 milioane de dolari, ocupând locul șase în topul încasărilor, însă per total în cele trei săptămâni de la lansare a depășit 29,7 milioane de dolari. În cele patru săptămâni filmul a strâns peste 6,06 milioane de dolari.
    Drama romantică ‘Far from the Madding Crowd’, adaptare după un roman al scriitorului Thomas Hardy, în regia lui Thomas Vinterberg, ocupă locul șapte cu 2,9 milioane de dolari, înregistrând o urcare interesantă în clasament față de locul zece deținut în urmă cu o săptămână. ‘Fast & Furious 7’, ultimul film în care apare regretatul actor Paul Walker, ocupă locul opt în topul încasărilor în cinematografele nord-americane, cu 2,7 milioane de dolari, depășind 347,5 de milioane de dolari de la data lansării.
    Comedia ‘Paul Blart: Mall Cop 2’, în regia lui Andy Fickman, despre isprăvile unui agent de securitate într-un centru comercial, avându-l în rolul principal pe cunoscutul actor de comedie Kevin James, ocupă locul nouă în topul încasărilor cu 2,2 milioane de dolari, ajungând per total de la data lansării la peste 65,6 de milioane de dolari. Filmul de animație ‘Home’ ocupă locul zece cu încasări de 2,25 milioane de dolari, acumulând în total de la lansare 168,6 milioane de dolari în cele nouă săptămâni de la lansare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here