În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.
Săptămâna aceasta vă propunem rețetele ”Bob verde de post” și ”Macaroane cu nuci”, acestea fiind publicate în ”Carte de bucătărie â 1501 feluri de măncări’ (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.
Bob verde de post
Cureți, speli bobul, îl rumenești în untdelemn. Rumenești ceapa în untdelemn, o treci prin sită, dai un praf de făină, lași să se rumenească puțin; așezi bobul cu sare, piper și pătrunjel tocat (uni’i pun și mărar și câteva anghenarii) și apă, lași să fiarbă, să scază și dai la masă, rece.
Macaroane cu nuci
Fierbe 250 gr. macaroane în doi litri de apă fierbinte cu puțină sare. Le scuturi de apă, apoi le pui la coptor într ‘o cratiță stropită cu untdelemn. Din altă parte ai pisat nuci și zahăr și torni peste macaroane.