Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a afirmat miercuri că majoritatea proiectelor cuprinse în Master Planul de Transport demarează în acest an cu studii de fezabilitate, programul de implementare fiind până în anul 2020. „Majoritatea proiectelor vor începe în acest an, prin studii de fezabilitate, în diverse faze, în care se găsesc fiecare. Unele sunt în curs de implementare continuă, altele sunt proiecte noi, altele vor intra mai târziu și programul de implementare care îl avem azi este până în 2020”, a spus Ioan Rus, la Parlament.
El a precizat că banii din supra-acciza de la carburanți se află în bugetul CNADNR. „Supra-acciza de la carburanți nu este niciun fel de păcăleală. Banii respectivi se află în bugetul CNADNR, din nefericire nu sunt atât de mulți pe cât noi am sperat”, a explicat Rus, întrebat dacă a fost o păcăleală că supra-acciza la carburant s-a introdus pentru construcția de autostrăzi. Ministrul Transporturilor a fost audiat miercuri de Comisia pentru transporturi din Camera Deputaților, deputații dorind să afle care este stadiul Master Planului de transport, despre prioritizarea proiectelor și fondurile existente pentru a le realiza.
Ioan Rus a declarat că, la finele lunii mai â începutul lunii iunie, speră ca Master Planul de Transport să fie aprobat. „Am respectat criteriile pe care ei (Comisia Europeană â n.r.) le-au solicitat astfel încât acest document să fie aprobat. În consecință, Master Planul general de Transport al României în acest moment nu are, nu a avut niciun fel de ingerință, în structurarea lui, politică sau de altă natură. Respectă tot ceea ce Comisia Europeană a impus și, în consecință, sper ca în 21 â 26 mai, în intervalul acesta, experții noștri vor avea discuții finale cu Comisia Europeană (…) astfel încât la finele lunii mai, începutul lunii iunie, să avem acest document aprobat. Pe ceea ce am structurat în acest moment ca și activități în 2015 â 2016, până în 2020, să reușim să începem să și lucrăm”, le-a spus Rus deputaților.