Rețeta face parte din a 2-a ediție a programului de educație culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii”, program derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications, in perioada februarie – decembrie 2015. În aprilie promovăm bucătăria mediteraneană, iar restaurantul partener al proiectului în această lună este La Senna.
„File de sibas cu spaghetti și sos mediteranean”
Ingrediente
– 200 g. file de sibas
– 100 g. spaghetti
– 5 g. pulpă de măsline klamata
– 20 g. pulpă de roșie
– ulei de măsline
– 100 ml zeamă de lămâie
– 2 g. capere
– 2 bucăți ardei iute
– 5 g. usturoi
– 5 g. busuioc
– sare
– piper
Mod de preparare
Roșia și măslinele se curăță de coajă iar pulpa de roșie și pulpa de măsline se taie mărunt. Caperele și bucuiocul se toacă, iar o bucată de ardei iute se taie în bucăți mici. Se pun toate legumele tocate într-un castron, se toarnă ulei de măsline și se amestecă bine. Între timp file-ul de sibas se crestează și se pune la prăjit în ulei de măsline iar pastele se pun la fiert. A doua bucată de ardei iute și usturoiul se taie rondele. Se pun la prăjit în ulei de măsline, se adaugă pastele fierte, puțină apă, apoi busuioc și se lasă până încep să clocotească.
Mod de servire
Se pun pastele pe o farfurie, se adaugă file-ul prăjit și sosul de legume, ornându-se totul cu frunze de busuioc.
Pentru detalii referitoare la proiect și mai multe informații accesați blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.
Larisa Toader
Russenart Communications