Care este legătura dintre mâncarea picantă și libidoul bărbaților? Răspunsul a fost dat de oamenii de știință francezi. Rezultatele unui nou studiu realizat de cercetătorii francezi de la Universitatea din Grenoble a scos la iveală faptul că există o legătură între preferința bărbaților pentru mâncarea condimentată și nivelul lor de testosten din organism. Testosteronul este un hormon corelat cu trăsături precum libidoul crescut, agresivitatea și capacitatea de a-ți asuma riscuri.
La această cercetare au participat 114 bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani. Oamenii de știință le-au oferit un castron cu piure de cartofi și i-au invitat să îl asezoneze cu cât de mult sos picant și sare doresc pentru a fi pe placul lor. Cercetătorii au măsurat cât de picantă și de sărată era mâncarea participanților la studiu și au luat mostre de salivă de la aceștia. Oamenii de știință francezi au descoperit ulterior că bărbații care au folosit mai mult sos picant în piure aveau și nivele mai ridicate de testosteron în organism decât cei care au preferat o mâncare mai puțin picantă.
Pe de altă parte, între cantitatea de sare folosită în piure și nivelul de testosteron nu a fost găsită nicio legătură. Este posibil ca un consum frecvent de mâncăruri picante să crească nivelul de testosteron din organismul bărbaților, dar această teorie nu a fost demonstrată încă decât pe rozătoare, explică cercetătorii. Există totodată posibilitatea să nu existe nicio legătură concretă între cele două elemente, ci totul să fie corelat cu felul în care cei din jur îi văd pe bărbații care consumă mâncăruri picante. În mod normal, aceștia sunt văzuți ca fiind mai masculini, mai virili. Bărbații care au un nivel mai ridicat de testosteron în corp sunt și mai competitivi, deci ar putea să reziste mai bine în fața mâncărurilor foarte picante pentru a se lăuda cu această calitate în fața celorlalți.
ÎNAINTE DE A PUNE ÎN APLICARE SFATURILE NOASTRE, CONSULTAÅ¢I MEDICUL