Un fost polițist, judecat pentru evaziune fiscală, a cerut aprobare instanței să vândă o mașină pusă sub sechestru

0
989


Inculpat într-un dosar de evaziune fiscală, un fost polițist vrâncean a cerut instanței permisiunea de a vinde o mașină pusă sub sechestru. Instanța a aprobat cererea lui Georgian D. și a dispus ca suma obținută din vânzarea mașinii să fie consemnată la CEC pe numele inculpatului, dar la dispoziția instanței. „Admite cererea de valorificare a bunului sechestrat formulată de către petenții Dumitru Georgian și Dumitru Ginica-Florentina și în consecință (…) dispune valorificarea autoturismului aflat în custodia IPJ Vrancea, aparținând inculpatului petent Dumitru Georgian, bun ce a fost sechestrat prin Ordonanța Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nr. 53/D/P/2009 din 29 noiembrie 2013, iar procedura de aplicare a sechestrului fiind îndeplinită prin procesul-verbal din 04 decembrie 2013. Cheltuielile privind valorificarea bunului sechestrat se suportă de către petenți. (…) dispune ca sumele de bani rezultate din valorificarea bunului sechestrat să se consemneze la CEC pe numele inculpatului petent Dumitru Georgian, dar la dispoziția instanței. Definitivă. Pronunțată în ședința din camera de consiliu, astăzi, 30.03.2015”, se arată în soluția instanței.
    În dosar sunt judecate zece persoane, acestea fiind trimise în judecată anul trecut de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism- Biroul Teritorial Vrancea. Persoanele în cauză, printre care și fostul polițist, sunt acuzate de inițiere, constituire de grup infracțional, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și spălare de bani. Faptele pentru care sunt judecați cei zece au fost comise în perioada mai 2006- octombrie 2007. Potrivit procurorilor, ei au prejudiciat firme de leasing cu peste 600 mii euro.
    Potrivit rechizitoriului, „în perioada mai 2006-octombrie 2007, L. A. D., împreună cu D. G. și M. D. M., a constituit un grup infracțional la care au aderat și P. M., L. I., M. I., M. F., B. S. P., M. V. și R. G., în scopul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave în dauna TBI Leasing SA București și SC Omniasig SA, cu un prejudiciu de 612.795,34 euro, echivalentul a 2.284.159,70 lei, în funcție de participarea activită a fiecărui mebru și aderant. Prejudiciul a fost recuperat într-o foarte mică măsură, rămânând de recuperat suma de 2.180.682,06 lei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here