http://www.crestinortodox.ro
Ingrediente:
5 țeline
2 cepe
150 ml suc de roșii
300 g orez
200 ml ulei
1 linguriță delikat de legume
sare, piper
1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Curățăm țelina, o spălăm, o tăiem felii și o lăsăm vreme de 15 minute la scurs. Feliile de țelină le prăjim puțin în ulei încins. Ceapa o tăiem mărunt și o punem la călit. După câteva minute adăugăm orezul și îl lăsăm împreună cu ceapa la fiert în apă cât să îl acopere, la foc mic. Adăugăm sare și piper după gust. Ungem tava cu ulei și pesmet, apoi așezăm un strat de felii de țelină, orezul fiert și un alt strat de țelină. Adăugăm puțină apă și lăsăm tava la cuptor timp de 15 minute. După un sfert de oră, adăugăm sucul de roșii și o mai lăsăm la cuptor timp de 10 minute. Se servește cu pătrunjel proaspăt.