Compartimentul de Urologie al Spitalului Județean va fi redeschis mâine

0
633


Compartimentul de Urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani va fi redeschis mâine. Timp de aproximativ o lună și jumătate, compartimentul a fost închis deoarece trei pacienți internați aici au contactat bacteria ucigașă clostridium difficile. Conducerea unității de decis redeschiderea compartimentului, după ce au fost efectuate lucrări de igienizare, modernizare și renovare.
Reamintim că șase pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Focșani au contractat, în lunile ianuarie și februarie, o bacterie periculoasă, care netratată poate provoca decesul. Este vorba de bacteria Clostridium difficile, care este prezentă la nivelul intestinului subțire, acțiunea ei nocivă fiind declanșată de consumul abuziv de antibiotice. Confirmarea prezenței acestei bacterii la mai mulți pacienți din Spitalul Județean s-a lăsat cu un control al epidemiologilor din cadrul DSP Vrancea. De altfel, în primul caz de clostridium difficile confirmat a fost vorba de un pacient care între timp a și decedat.
Din cauza apariției cazurilor de infecție cu clostridium difficile, conducerea Spitalului Județean a dispus închiderea temporară a Compartimentul de Urologie, pentru a se efectua lucrări de igienizare, iar pacienții cu afecțiuni urologice au fost mutați în două saloane din Secția de Chirurgie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here