http://www.crestinortodox.ro
Ingrediente:
1 cană orez cu bob lung
2 morcovi
2 pumni de mazăre (congelată)
1 ceapă
4 căței usturoi
1 linguriță ghimbir
1 lingură sos soia
1/2 linguriță ulei de susan
2 fire ceapă verde
4 linguri ulei
Mod de preparare:
Fierbem orezul în 2 căni de apă, împreună cu o linguriță de ghimbir. După ce s-a fiert, punem orezul într-o strecurătoare și îl clătim în câteva ape reci. Orezul fiert îl punem la rece, în frigider, pentru o noapte. Cel mai bun orez pentru prăjit este cel fiert cu o zi înainte. Tăiem morcovul în cuburi mici, iar ceapa și usturoiul în felii nu foarte subțiri. Încingem uleiul și adăugăm legumele împreună cu mazărea. Le prăjim la foc mare, timp de 5 minute. Adăugăm orezul și amestecăm rapid, timp două minute. Adăugăm sosul de soia, uleiul de susan și ceapa verde tocată mărunt.